Ingång Kalendegatan 12c. Svart port, innanför glasdörrar. Ovanför en skylt med stora bokstäver, står Malmö Stadsteater i versaler.

Teaterbesök i Ateljén

Föreställningsbesök i vår Ateljé

I det här materialet hittar du en introduktion till hur ett teaterbesök i Ateljén kan se ut med en bildguide som tar dig med från huvudentrén in i spelrummet. 

Stor skylt Malmö Stadsteater ovanför ingång 12C
Så här ser ingången till Malmö Stadsteater ut från gatan. Håll utkik efter stora Malmö Stadsteater-skylten som står ovanför vår huvudingång 12C. Dörrarna till huvudingången har elektrisk dörröppnare. Ateljén är rummet innanför det stora fönstret till höger i bilden.
Två personer med sweatshirt i blå och grön och Malmö Stadsteater-logga
En Teatervärd tar emot er vid huvudingången och leder er in till vår innergård, där vi samlas innan föreställningen startar. Du känner enkelt igen värdarna på sina färgglada tröjor med Malmö Stadsteater-logga.
Kullerstensgång, röd tegelsten och röda väggar. Till höger dörr in till ateljén
När ni kommit in genom de stora dörrarna kommer du till en gång. Ateljén ligger in till höger, men vi ska först gå rakt fram för att samlas på innergården.
Betonggolv, små runda bord längs med sidorna. Färgglada lampor hänger från taket. En port längst bort i rummet
Här inne på innergården samlas vi. Teatervärden som tar hand om och hjälper er under besöket hälsar välkomna. Strax innan föreställningen börjar kommer skådespelarna kommer ut och presenterar sig. Sedan går vi gemensamt in till scenrummet, den lilla Ateljén.
Glasdörr med text Ateljé. Träskåp längs med väggen. En spiraltrappa skymtar bakom kostymer
Så här ser dörren in till Ateljén ut.
Även denna dörr kan öppnas med elektrisk dörröppnare.
Gröna lövformade kuddar på golvet, en träbänk och några pallar. Ett stort fönster ut mot gatan.
Ateljén är ett rum som vi ändrar i beroende på aktivitet, men när vi har föreställning kan det se ut så här. Då har vi alltid kuddar på golvet som sittplatser, men dem kan också flyttas runt på för att göra plats för rullstolar. Det finns också några pallar och en bänk att sitta på.
Matta och kuddar olika färger och former som tex snäckor. Gråsvart golv som scen. En svart spiraltrappa. Ett stort tyg i olika blå nyanser som ett lapptäcke hänger från taket som en fond. Kostymer av krabbor ligger på golvet framför fonden
Scenen är på det gråsvarta golvet på bilden.
Kuddarna är sittplats. Sitter man i rullstol kan man få en kudde i knät om man vill.