entrén till studion

Teaterbesök med skolklassen på Studion

Föreställningsbesök på Studion

Här hittar du en introduktion till hur ett teaterbesök på vår lilla scen Studion kan se ut med en bildguide som tar dig med från huvudentrén in i spelrummet. 

Stor skylt Malmö Stadsteater ovanför ingång 12C
Ingång sker från Malmö Stadteaters huvudingång. Så här ser ingången ut från gatan. Håll utkik efter stora Malmö Stadsteater-skylten som står ovanför vår huvudingång 12C. Dörrarna till huvudingången har elektrisk dörröppnare. 
Två personer med sweatshirt i blå och grön och Malmö Stadsteater-logga
En Teatervärd tar emot er vid huvudingången och leder er in till vår innergård, där vi samlas innan föreställningen startar. Du känner enkelt igen värdarna på sina färgglada tröjor med Malmö Stadsteater-logga.
Kullerstensgång, röd tegelsten och röda väggar. Till höger dörr in till ateljén
När du kommit in genom de stora dörrarna kommer du till en gång. Vi ska gå rakt fram för att samlas på innergården.
Betonggolv, små runda bord längs med sidorna. Färgglada lampor hänger från taket. En port längst bort i rummet
Här inne på innergården samlas vi. Teatervärden som tar hand om och hjälper er under besöket hälsar välkomna. Sedan går vi gemensamt in till scenrummet Studion som ligger på femte våningen.
entrén till studion
Så här ser ingången ut till Studions foajé och scen.
Toaletter finns en trappa upp från Studion (eller en våning upp med hiss).
Foajé Studion. svart gummimatta, lampor i taket med skärm. i olika färger, bänkar längs med väggarna med dynor i olika färger, teckningar på väggarna
Ingång till scenrummet sker genom den dörren till vänster, som kommer att stå uppställd som på bilden när det är insläpp. När föreställningen börjar släpps ni in i salongen, där finns inga numrerade platser utan man får sätta sig där man vill, teatervärden hjälper er att komma på plats. 

TILLGÄNGLIGHET

Det finns en rullstolsplats i Studion. En anpassad hiss, som leder direkt in i Studion-foajén, finns in till vänster efter cafét när du kommer in på den inglasade innergården. Teatervärden hjälper dig att komma rätt. På innergården finns även en tillgänglighetsanpassad WC.

HÖRHJÄLPMEDEL
Tyvärr har vi inget system för hörförstärkning att erbjuda på Studion i nuläget. Salongen är dock ganska så liten så du som publik kan välja att sitta nära skådespelarna.

På vår sida om Tillgänglighet har vi samlat alla vanliga frågor och var kring tillgänglighet på Malmö Stadstater. LÄS MER


FRÅGOR

För frågor om särskilda behov eller önskemål skriv till skola@malmostadsteater.se