gammeldags klocka med kedja mot rosa bakgrund

Alice i Underlandet blir stor familjeföreställning på Hippodromen!

2024 års stora familjeföreställning på Malmö Stadsteaters scen Hippodromen blir inget mindre än Alice i Underlandet. En välkänd berättelse och magisk hyllning till fantasins värld. Det blir en modern musikteater-föreställning i dramatisering och regi av Anastasia Holst Nørlund och med nyskriven popmusik av Markus Artved. Alice i Underlandet får premiär på Hippodromen den 28 november, och idag 9 april släpps biljetterna!

Följ med nyfikna Alice på hennes spännande äventyr på andra sidan kaninhålet, där fantasin och verkligheten möts på ett förtrollande sätt. I vår uppdaterade version full av musik har Alice precis fått en lillebror och irriterar sig på att föräldrarnas liv plötsligt kretsar kring den lille som bara skriker och är jobbig. Hon försvinner in i en surrealistisk drömvärld och träffar de välkända klassiska figurerna Vita kaninen, Hattmakaren, Filurkatten, Kålmasken och Hjärter Dam.

Porträttbild i profil
Regissören Anastasia Holst Nørlund. Foto Maria Albrechtsen Mortensen

Regissören Anastasia Holst Nørlund kommer tillsammans med scenografen Frederikke Dalum och kompositören Markus Artved skapa en magisk, rolig och modern version av klassikern full och sång och popmusik:

– Vår Alice i Underlandet är en modern version av Lewis Carrolls klassiker om en ung människa som lär känna sig själv genom otrolig fantasi, och lär sig att öppna upp sig för den värld hon omedvetet har glömt att bry sig om. Vi möter en 11-årig tjej som verkar likgiltig inför det mesta. Som så många andra är hon uppslukad av sin telefon och de små världar som den erbjuder. Hon är trött på sin familj, och speciellt sin nya, skrikande lillebror, och vill bara vara i fred och ha sitt eget space. Hon vill heller inte längre leka med Barbies med sina vänner, för hon vill inte leka mer alls. Hon vill inte vara en kanin på Halloween längre, hon vill inte fira alls och hon vill inte spela kort med sin farmor. Plötsligt dyker en kanin upp från ingenstans. Den tar tag i Alice telefon, hoppar ner i soffan och försvinner, och utan att kunna tänka en tanke hoppar Alice efter den och landar i en spegelvänd värld där hennes verklighet är gigantiska spelkort, en Barbie i naturlig storlek och en läderklädd hattmakare som åker fyrhjuling, säger Anastasia Holst Nørlund.

Alice spelas av Ida Knapp Drougge, som går ut Teaterhögskolan i Malmö nu till sommaren. I höstas gjorde hon sin praktik på Malmö Stadsteater i En familj på Hippodromen. Övriga roller i Alice i Underlandet spelas av André Gatu, Malin Karlsson, Susanne Karlsson, Filip Lundin (praktikant), John Njie, Viktor Nyström Sköld, Ronja Svedmark och Johannes Wanselow.

Läs mer om Alice i Underlandet och boka biljetter!

 

Relaterade föreställningar