Hippodromens teatersalong

Arkitektsamtal på Hippodromen

Med utgångspunkt i ombyggnaden av Hippodromen – Malmö Stadsteaters kultarvsskyddade arkitektoniska pärla nu nominerad till Skånes Arkitekturpris – bjuder vi in till ett samtal om tillgängliggörande, teater, kultur och demokrati. 

Kärnan i det stora ombyggnadsprojektet av Hippodromen har varit att öppna upp teatern till stadens liv och välkomna en ny publik. Att skapa en plats där människor kan mötas i en välkomnande och inkluderande miljö laddad med konstnärliga visioner. Hur kan vi göra kulturarvsskyddade kulturbyggnader tillgängliga för alla? Hur kan vi tillsammans lyfta teaterkonsten in i framtiden? Vad är utmaningarna? 

Mark Isitt, arkitekturkritiker, journalist, författare och programledare för TV-programmet Grand Designs på TV 4, leder arkitektsamtalet där arkitekterna, som står bakom ombyggnaden av Hippodromen, Steve TompkinsRoger Watts och Martin Lydon från brittiska HaworthTomkins medverkar tillsammans med Malmö Stadsteaters chef Kitte Wagner

Vad: Arkitektsamtal lett av Mark Isitt med de brittiska arkitekterna Steve Tompkins, Roger Watts, Martin Lydon och teaterchef Kitte Wagner. Samtalet är på engelska. 


När: Lördag den 13 maj kl 13 – 14.


Var: Malmö Stadsteater, Hippodromens salong, Kalendegatan 12 i Malmö. 


Hur: Fritt inträde! Ingen förbokning.