Två personer på varje sida håller i barbiedockor som sitter vid ett bord.

Hyllad Jackie Collins-föreställning får nypremiär på Intiman i höst!

Den hyllade dockteater-föreställningen The World Is Full of Married Men, ett samarbete mellan Malmö Dockteater och Malmö Stadsteater, tog både publik, kritiker och teatersverige med storm när den hade sin urpremiär på Malmö Dockteater i december 2021. I minutiösa 60-talsmiljöer i dockskåpsstorlek utspelar sig en historia full av lögner, passion och maktbegär baserad på Jackie Collins debutroman med samma namn som gjorde stor skandal när den kom 1968. Föreställningen spelades även för fulla hus på Scenkonstbiennalen i Västerås i juni 2022, och den 14 oktober får den nypremiär på Malmö Stadsteaters scen Intiman. Idag släpps biljetterna!

The World Is Full of Married Men är en lustfylld blandning av såpopera, satir, pornografi och dramatik. I en dockskåpsvärld i barbie-storlek utspelar sig en historia på hotellrum, nattklubbar, filmstudios och takterasser i 1960-talets London där miljonärer, fotomodeller och hollywoodregissörer frotterar sig. Livet handlar om karriär, party och sex.

Barbiedockor på en säng
Foto: Emmalisa Pauly

För Malmö Dockteaters konstnärliga ledare, regissören och dockmakaren Erik Holmström, betydde uppsättningen en nytändning på hela dockteaterkonsten och ett skapade av något väldigt unikt och spännande:

The world is full of married men är en mycket betydelsefull uppsättning för mig och Malmö Dockteater. Med den uppsättningen tog vi, tillsammans med Malmö stadsteater, vår dockteater ett steg längre än vi gjort tidigare. För mig betydde det en nytändning på hela dockteaterkonsten. Vi kombinerade en teknisk ekvilibrism, en lekfull form, en väldigt underhållande berättelse, med utmanande scener och ett för vissa provokativt innehåll. Såpoperaformen, sexscenerna och den dockaktiga realismen skapade något väldigt unikt och spännande. Jag är väldigt glad att den ska få nå ännu fler människor som kommer upptäcka dockteater för vuxna. Inför ur-uppsättningen så hoppades jag att vi skulle kunna skapa en kåt stämning i rummet. Jag tror faktiskt att det uppnåddes då och då. I alla fall en lagom generad känsla som var lite pirrig, säger Erik Holmström.

The World Is Full of Married Men spelas på Intiman 14 oktober – 16 december 2023. Här kan du läsa mer och boka biljetter.