Kejsaren sitter på sin tron i mitten av scenen. Pekar på person till höger. Färgglatt.

Kejsarens nya kläder – årets färgsprakande familjeföreställning!

Årets familjeföreställning i den ombyggda Hippodromen blir en fartfylld och färgsprakande version av H.C. Andersens saga Kejsarens nya kläder – en evigt aktuell berättelse om grupptryck, att gå emot strömmen och våga stå upp för det man tror på. Föreställningen spelas på Hippodromen 24 november – 27 januari 2024, och idag släpper vi biljetterna! Föreställningen riktar sig till alla från 7 år och uppåt.

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt. Precis som i den klassiska sagan kommer två kända och coola skräddare till kejsarens stad. De har en riktigt slug plan och har bestämt sig för att spela hela hovet ett spratt… 

Regissören Viktor Tjerneld har bearbetat berättelsen och tagit fasta på tematiken att våga stå upp för det man tror på:

I min version av Kejsarens nya kläder tar jag utgångspunkt i en tematik som känns evigt aktuell: att våga stå upp för det man tror på, att inte bara slaviskt följa gruppen utan ha modet att säga ifrån. Kejsaren är ju naken! Detta utspelar sig i en sagovärld, med färglada kostymer och härlig musik. Jag hoppas att handlingen i denna sagans skruvade värld kommer att skapa igenkänning, skratt och eftertanke, för stora som små. Jag själv har i alla fall haft väldigt roligt när jag skrivit den här versionen för Malmö 2023!, säger regissören Viktor Tjerneld.

Kejsarens nya kläder filmades och streamades under pandemin, och nu får den äntligen sin live-premiär på Hippodromen. Medverkande skådespelare är Viktor Nyström Sköld, Sanna Persson-Halapi, Karin Lithman, Hans-Peter Edh, Kajsa Ericsson, Jesper Forsberg, Lydia Ahlsén samt elever från Dans- och Musikalgymnasiet i Lund.

Läs mer och boka biljetter på hemsidan!