Porträtt på Maria Åberg

Prisat amerikanskt nutidsdrama inleder teaterhösten på Hippodromen!

Den internationellt kända regissören Maria Åberg återvänder till Malmö Stadsteater i höst med det stora amerikanska dramat En familj av Tracy Letts. Premiär blir det på Hippodromen den 29 september, och idag den 25 april släpps biljetterna.

En familj av Tracy Letts är stor amerikansk nutidsdramatik och en Pulitzerprisbelönad skådespelarpjäs med flygande repliker och starka influenser från giganter som Eugene O´Neills Lång dags färd mot natt och Tennesse Williams Linje Lusta

Sanningar, lögner, otrohet, missbruk, separationer och kärlek – hemma hos dysfunktionella familjen Weston har väggarna hört många hemligheter genom åren. Systrarna Barbara, Ivy och Karen kommer hem till mamma Violet efter att pappan försvunnit. Violet är familjens pillerknarkande matriark, och tycker att alla runt henne är så jävla överkänsliga. När pappan hittas död och släkten samlas till begravningsmiddag i det stekheta huset i den amerikanska mellanvästern är konfrontationen ofrånkomlig.

För regin står regissören Maria Åberg, bördig från Arrie i Vellinge kommun som har gjort internationell karriär som teaterregissör framförallt i London på välrenommerade Royal Shakespeare Company. Nu återvänder hon för fjärde gången till Malmö Stadsteater:

En familj är en svart komedi – en vass, underhållande, djupt rörande familjesaga om arv, skuld, kärlek och hemligheter. Denna fantastiska text bjuder till stor skådespelarfest med sin snabba, smarta dialog och laddade scener. Dessutom har vi skapat en riktig karamell till scenografi, som bara måste ses!, säger regissören Maria Åberg.

Läs mer om En familj och alla medverkande!