Man står med armarna i segergest och en fotboll ligger ovanpå en diaprojektor i bakgrunden

Publiksuccé för Underdog – om ett år blir det nypremiär på Intiman!

Scenversionen av Torbjörn Flygts prisbelönade roman Underdog har spelat på Hippodromen sedan december 2023. Skådespelaren Erik Borgeke, som både dramatiserat boken och spelar huvudrollen, har sedan urpremiären mött drygt 6 000 åskådare. Många fler önskar se föreställningen så därför har vi lagt in en extraföreställning den 19 mars, och beslutat att föreställningen kommer tillbaka på repertoaren våren 2025 med nypremiär på Intiman den 5 april. Biljetterna är släppta!

Underdog följer vi berättarjaget Johan från 1970-talets början, hans begåvade och mobbade syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut sig med ackordarbete på Strumpfabriken. De bor på Borgmästargården i Malmö, ett område nära både Pildammsparken och gamla Stadion med flerfamiljshus på allt från 3 till 17 våningar – så att Malmövinden har något att gripa tag i. Underdog berättar om en folkhemsvärld på väg att falla samman, och ett Malmö många kan känna igen sig i.

Publiken som kommit och sett föreställningen de gångna månaderna har generöst delat med sig av sina tankar om föreställningen:

”Överträffade mina förväntningar att komma tillbaka till hemstaden och se denna bok så mästerligt bli en monolog.”

”En fantastisk föreställning, som infödd malmöbo sen snart 70 år kunde jag känna igen mig. Hade personer med mig som bott kort tid i Malmö och de kunde känna igen sig i olika företeelser som de upplevde universella. Alltså en fantastisk föreställning.”

”Så häftig föreställning! Suveränt skådespeleri och fantastisk gestaltning.”

”Erik Borgeke var fullständigt briljant och när jag satt i publiken trodde jag inte att han spelade Johan Kraft, jag trodde verkligen att han var Johan Kraft. Föreställningen gör boken rättvisa och lyckas även att ge innehållet i den en ny dimension.”

Monologen Underdog, som baseras på en roman av Torbjörn Flygt, får nypremiär på Intiman den 5 april 2025. Erik Borgeke spelar huvudrollen och har även dramatiserat boken för scenen. För regin står Dennis Sandin.

Boka biljetter till extraföreställningen den 19 mars

Boka biljetter till Underdog på Intiman våren 2025

Relaterade föreställningar