""

Snart kommer Kebaben på Skäret - en komedi med extra allt!

Snabbmat, grannar och stammisar – nyskrivna Kebaben på skäret av Alma Kirlic är en komedi med extra allt, och ett samarbete mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater. Föreställningen turnerar med Riksteatern under våren 2023 och kommer till Malmö i april där den får premiär på Malmö Stadsteaters scen Intiman den 12 april och spelas t.o.m. 6 maj. Biljetterna släpps idag 7 november!

Remi (Özz Nûjen) och hans brorsdotter Alex (Parwin Hoseinia) driver tillsammans Kungsskärets Kebab, en populär snabbmatsrestaurang i ett nybyggt lyxområde. Kebaben är en naturlig samlingspunkt, en plats att bara slinka in på och träffa likasinnade. Ett litet smultronställe där alla vet vad du heter och har koll på om du ska ha stark eller mild sås. Allt är frid och fröjd – ända tills det inte är det. Den hemtrevliga känslan lockar nämligen inte bara de områdets invånare, utan även andra kunder. Och plötsligt tycker de boende att en kebabrestaurang i huset är en mycket dålig idé.

– Historien kan tyckas otrolig, men den bygger på en helt autentisk händelse, vilket verkligen triggade mig att ta mig an pjäsen. Jag bor själv i ett område där det är tydligt vad som ”passar in” och inte. Till en början kan man fnissa lite åt det: lite matos kan väl inte spela någon roll? Men sådana här situationer kan lätt spåra ur helt. Det är som om människans innersta rovdjur kommer ut när det handlar om deras bostadsområde. Idag ska bostaden spegla ens personlighet och då får ingenting störa den bilden. Texten är en riktig fullträff, den är baserad på en verklig händelse och verkligen rolig. Jag älskar de många knasiga figurerna vi kommer att få träffa!, säger regissören Anna Novovic.

Förutom Özz Nûjen och Parwin Hoseinia medverkar Arina Katchinskaia, Caroline Rauf och Christoffer Rigeblad, som bjuder på ett stort galleri av karaktärer som besöker restaurangen. Kebaben på skäret är en nyskriven pjäs av Alma Kirlic, som nyligen gjorde stor succé på Uppsala Stadsteater med Kul med en kvinna och ljuddramat Den sista festen.

Läs mer om Kebaben på skäret och boka biljetter!