Malmö City Awards vinnargruppbild glada människor

Teatercaféet blev Årets Café på Malmö City Awards 2024

Malmö Citysamverkan utser varje år citys bästa butik, restaurang och café. Folket får vara med att rösta fram tre finalister och sedan utser en hemlig jury vinnaren på Malmö City Awards. I år, nästan exakt ett år efter vi öppnat dörrarna till Teatercaféet, blev det korat till Årets café. Café- och foajéansvarig NannaLovisa Jönsson tillsammans med medarbetare Ida, Ester och Rakel var på plats för att ta emot priset. 

– När jag fick jobbet som Café- och foajéansvarig satte vi ett antal mål, ett av dem var att vinna Årets café. Att ta emot priset bara ett år efter öppnandet är så klart ett kvitto på att vi är på helt rätt väg. Jag tycker att vi lyckats skapat en plats där vi kombinerar historia, kultur, service och så klart god mat och fika, säger NannaLovisa Jönsson. 

Från nominering till vinst

I slutet av januari startade en omröstning på Malmö Citys hemsida. Då gick det att rösta på alla butiker, restauranger och caféer som är med i Malmö Citysamverkan. I mitten av februari blev vi sedan glatt överraskade av Malmö City som kom med ballong och diplom. Vi fick veta att vi var framröstade som en av tre finalister i kategorin Årets café. Vi blev förstås enormt glada att det var så många cafébesökare som velat rösta på oss. 

Medarbetare från Malmö City kommer med ballong och diplomMalmö City kommer och överräcker ballong och finalistdiplom.

Caféchef Nanna-lovisa håller upp diplom och ballong som finalistCafé- och foajéansvarig NannaLovisa tar stolt emot. 

Den 21 mars var det så dags för galan Malmö City Awards som i år arrangerades på Palladium. Det var ett nervöst gäng från Teatercaféet som tog plats i salongen i väntan på att prisceremonin skulle börja.    

Teatercaféets medarbetare i Paladiums salongTeatercaféets medarbetare Ida, Rakel, NannaLovisa och Ester på Malmö City Awards. 

När det var dags att presentera vinnaren av Årets café läste konferencieren upp motiveringen från juryn:
"Årets café har lyckats hitta de perfekta ingredienserna till ett framgångsrikt recept. Med sin excellenta service och noga genomtänkta meny har denna plats blivit en pärla att besöka i city. Förutom en delikat upplevelse får du som besökare ta del av en hemtrevlig miljö där historien i väggarna genomsyrar lokalen. Här möter det gamla det nya, här är smakerna på plats och det fina bemötandet från personalen ger en känsla av en framgångsrik kultur. Det är detta som gör varje besök till en minnesvärd upplevelse. Årets café är Malmö Stadsteaters Teatercafé" 

Teatercaféets medarbetare fick gå upp på scen för att ta emot blommor, plakett och ett Malmö City-presentkort på 5000 kr. Presentkortet ska de som arbetar i caféet spendera på en av alla de bra restauranger som är knutna till Malmö Citysamverkan. 

Teatercaféets medarbetare håller i diplom, blommor och vinstTeatercaféets medarbetare Ester, Rakel, NannaLovisa och Ida tar emot priset. 

Varmt tack till alla som röstat, juryn, och Malmö City!

embrem Årets café Malmö City Awards 2024