""

Klart för ombyggnad av Hipp år 2021-2022

Vår dröm kommer att bli sann! I går fattades ett beslut av kommunstyrelsen i Malmö att säga ja till förslaget att bygga om Malmö Stadsteaters huvudscen Hipp. Ombyggnaden planeras till år 2021-2022. 

Genom att flytta Hipps huvudingång till Kalendegatan, skapa ett helt nytt teaterkafé, bygga om salong och scen samt skapa en plats för pedagogik kommer vi stärka vår identitet och närvaro i staden, ge bättre service till vår publik, erbjuda fler publikplatser med bättre sikt och hörbarhet samt stärka vår pedagogiska verksamhet för att nå fler skolbarn. Ombyggnadens övergripande syfte är att göra teatern tillgänglig för alla och öppen för fler samtidigt som vi bevarar husets ursprungliga själ som kulturell mötesplats för invånarna.

– Jag är otrolig glad över det här beslutet, och att Malmö Stadsteater blir tillgängligt för många fler och att Hippodromen blir synligare i staden, säger Malmö Stadsteaters styrelseordförande Agneta Eriksson.

Malmö Stadsteaters teaterchef Kitte Wagner är stolt och glad över beslutet, och framförallt vad det betyder för publiken:

– Vår publik förtjänar verkligen detta! När jag kom hit  för första gången såg jag att Hipp var som en dold diamant. Bakom en stängd fasad fanns en magiskt vacker Hippodrom. Den skulle kunna bli en av stadens finaste och största turistattraktioner, men först måste vi tillgängliggöra den för Malmöborna. Nu blir äntligen Sveriges tredje största stads Stadsteater den mötesplats som den är så väl värd. Alla som är nyfikna på hur ombyggnaden kommer att bli är välkomna till Hipp den 1 november, då huset dessutom fyller 120 år!