""

Scenrummet i salongen har tömts inför semestern

Under juni har arbetet med att tömma scenutrymmet inne i salongen på Hipp pågått. Nu är proscenium och all teknik nerpackad och man kan uppleva cirkusrummet i sina fulla skala igen. Det är bara ett flyttlass kvar innan det är dags att ta semester och samla krafter inför ombyggnaden som drar igång efter sommaren.

 

Salongen på Hipp. Scenområdet är helt tomt och utanför ser man den tomma gradängen med sittplatser.

Gradängen med sittplatser kommer rivas efter sommaren, men all scenteknik är nedmonterad, inventerad och packad för förvaring ute på teaterns förråd. Nu ser man takkupolen i sin helhet och det blir tydligt att byggnaden ursprungligen är en gammal cirkus.

Bilden visar taket inne i salongen på Hipp där små fönster runt en takkupol har öppnats upp och ljuset lyser upp fina takmålningar.

Mörkläggningen framför fönstren i takkupolen har tagits bort och ljuset kommer in i cirkusbyggnaden igen. De hängande ljudabsorbenterna som hänger som små svarta tunnor i taket kommer att tas ner och ersättas av andra ljudabsorbenter som inte döljer taket. Lampor och annan teknik i taket har tagits ner.

Nu tar Hippodromen semester - vi ses i augusti!