""

Kejsarens nya kläder - Relaxed performance

Föreställningen av KEJSARENS NYA KLÄDER den 27 januari kl 18.00 vänder sig särskilt till dig som önskar och behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse. För dig med funktionsnedsättning eller för dig som av andra anledningar kan känna dig obekväm på en ”vanlig” föreställning. Alla är välkomna och det finns inget rätt eller fel sätt att vara publik på.

ANPASSNING

  • Fler platser för rullstol (5) och permobil (2)
  • Färre bokningsbara platser i salongen för att göra det möjligt att sitta mer utspritt.
  • Ljudnivån är lägre 
  • Skarpt ljus är borttaget, ljusskiften i föreställningen är mjukare och det är ljusare i salongen. 
  • Teckenspråkstolk finns på plats
  • Föreställningen är 1 timme och 25 minuter (inklusive en kort introduktion om föreställningen som görs av vår dramapedagog Anders Andersson) utan paus, men salongsdörrarna hålls öppna. Du kan gå ut och in igen under föreställningens gång.
  • Det finns en förståelse för att det kan uppstå oväntade ljud eller rörelser.

I foajén finns ett loungeområde för dig som har behov av att gå ut och ta en paus från föreställningen. Våra publikvärdar kommer att vara på plats för att hjälpa dig om du vill.

Vid föreställningsstart inleder vår dramapedagog Anders Andersson med en kort presentation om föreställningen. Därefter kommer våra skådespelare ut på scen och presenterar sig och berättar vilken roll de ska spela.

INFÖR DITT BESÖK

HÄR kan du se en film som visar dig vägen in till Hippodromen, vår stora scen där Kejsarens nya kläder spelar. 

Nedan följer detaljerad information inför ditt besök.

INSLÄPP

Ingång till vår foajé och stora scen Hippodromen sker genom huvudingången på Kalendegatan 12C. Innanför huvudporten går du först genom en liten gång och sedan kommer du in till vår innergård (där finns en tillgänglighetsanpassad toalett). Där du får visa upp din biljett för en publikvärd och gå vidare in i foajén. I foajén finns en bar med servering, en garderob och en större toalett. En trappa ner finns övriga toaletter (de två toaletterna längst ut mot mitten är något större i storlek).  

Foajén öppnar 60 minuter innan föreställningsstart och 30 minuter innan öppnas dörrarna in i salongen för dig som vill gå in tidigt och bekanta dig med salong och scenrum. Våra publikvärdar kommer att vara på plats för att vid behov hjälpa dig rätt i salongen.

Vårt teatercafé ut mot gatan har öppet fram till föreställningsstart om du vill komma i god tid innan och köpa något att äta eller dricka.

TILLGÄNGLIGHET

RULLSTOLSPLATSER
Vi har byggt om salongen och utökat antalet platser för dig som använder rullstol eller permobil. Det finns fem platser för manuella rullstolar och två platser för permobil på parkett. Det finns även två platser för manuell rullstol (sportrullstol) på övre parkett, som du når via hiss till vänster innanför entrén när du kommer in i foajén. Vid samtliga platser finns ledsagarplats. Dörrarna till huvudentrén öppnas med elektrisk dörröppnare, övriga dörrar in i foajén står uppställda. På den inglasade innergården finns en tillgänglighetsanpassad WC.

Rullstolsplatser bokas via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

LEDSAGARE
Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. LÄS MER

PARKERING
Utanför entrén på Kalendegatan 12c finns en parkering för av/påstigning. Sedan finns den två parkeringshus i närheten av Hippodromen – Petri P-hus och Caroli Parkering. I övrigt gäller gatuparkering i området.

På vår sida om Tillgänglighet har vi samlat alla vanliga frågor och var kring tillgänglighet på Malmö Stadstater. LÄS MER

HÖRHJÄLPMEDEL
Hippodromen är utrustad med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. För att få tillgång till förstärkningen behöver du hämta ut en hörslinga i garderoben i foajén. 

TECKENSPRÅKSTOLK
En teckenspråkstolk kommer att finnas på plats vid detta tillfälle. 

ÖPPET HUS FÖR FRÅGOR OCH RUNDVANDRING

Den 20 januari kl 13-14 har vi öppet speciellt för dig som vill veta mer och förbereda dig inför ditt teaterbesök den 27 januari. Några av våra publikvärdar finns på plats för att visa dig runt och svara på frågor.

Detta är kostnadsfritt, men anmälan krävs. Anmäl ditt intresse HÄR.
Sista anmälningsdatum är 17 januari 2024.

LÄS OM RELAXED PERFORMANCE                     

""

Kejsarens nya kläder

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt.  Precis som i den klassiska sagan kommer två kända och coola skräddare till stan och skvallrar om att kejsarinnan i grannlandet snart kommer på snabbvisit. Nu blir tiden knapp att hitta en ny och ännu mer fantastisk outfit till kejsaren.

Läs mer om föreställningen boka relaxed performance 27 jan 18.00
Föreställningsbild Kejsarens nya kläder. Kejsaren och sina ministrar

Lär känna Kejsaren och hans hov

Kejsarens nya kläder får vi möta den fåfänge Kejsaren och hans märkliga ministrar och hov. Det är personer som fått olika saker att bestämma om, men ändå gör alla som Kejsaren vill, för de vågar inget annat. På denna sida har vi samlat alla figurerna i föreställningen så du kan lära känna dem bättre.

LÄS MER

Välkommen till hippodromen

Remote video URL

Här kan du se en introduktionsfilm inför ditt besök på Hippodromen, vår stora scen på Kalendegatan 12.

Bild av tomma salongen Hippodromen, amficirkel med stolar högt i tak

Hjälp oss sprida ordet

Vi har satt ihop en PDF i A4-format med information om Relaxed performance Kejsarens nya kläder.
Skriv gärna ut och häng upp på t ex arbetsplatsen, i någon förening eller andra ställen där du tänker att det skulle passa.

Tack för att du hjälper oss att sprida informationen vidare!