En flicka sitter på en rödvit duk, med picknickkorg, uppdukat fika tillsammans med en vit kanin

Alice i Underlandet - Relaxed Performance

Föreställningen av ALICE I UNDERLANDET den 1 februari kl 18.00 vänder sig särskilt till dig som önskar och behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse. För dig med funktionsnedsättning eller för dig som av andra anledningar kan känna dig obekväm på en ”vanlig” föreställning. Alla är välkomna och det finns inget rätt eller fel sätt att vara publik på.

ANPASSNING

  • Fler platser för personer med rullstol (5) och permobil (2)
  • Färre bokningsbara platser i salongen för att göra det möjligt att sitta mer utspritt.
  • Ljudnivån är lägre 
  • Skarpt ljus är borttaget, ljusskiften i föreställningen är mjukare och det är ljusare i salongen. 
  • Föreställningen är 1 timme och 25 minuter (inklusive en kort introduktion om föreställningen) utan paus, men salongsdörrarna hålls öppna. Du kan gå ut och in igen under föreställningens gång.
  • Det finns en förståelse för att det kan uppstå oväntade ljud eller rörelser.
  • Teckenspråkstolk kommer att finnas på scen. 

I foajén finns ett loungeområde för dig som har behov av att gå ut och ta en paus från föreställningen. Våra publikvärdar kommer att vara på plats för att hjälpa dig om du vill.

Vid föreställningsstart inleder vi med en kort presentation om föreställningen. Därefter kommer våra skådespelare ut på scen och presenterar sig och berättar vilken roll de ska spela.

INFÖR DITT BESÖK

HÄR kan du se en film som visar dig vägen in till Hippodromen, vår stora scen där Alice i Underlandet spelar. 

Nedan följer detaljerad information inför ditt besök.

INSLÄPP

Ingång till vår foajé och stora scen Hippodromen sker genom huvudingången på Kalendegatan 12C. Innanför huvudporten går du först genom en liten gång och sedan kommer du in till vår innergård (där finns en tillgänglighetsanpassad toalett). Där du får visa upp din biljett för en publikvärd och gå vidare in i foajén. I foajén finns en bar med servering, en garderob och en större toalett. En trappa ner finns övriga toaletter (de två toaletterna längst ut mot mitten är något större i storlek).  

Foajén öppnar 60 minuter innan föreställningsstart och 30 minuter innan öppnas dörrarna in i salongen för dig som vill gå in tidigt och bekanta dig med salong och scenrum. Våra publikvärdar kommer att vara på plats för att vid behov hjälpa dig rätt i salongen.

Vårt teatercafé ut mot gatan har öppet fram till föreställningsstart om du vill komma i god tid innan och köpa något att äta eller dricka.

TILLGÄNGLIGHET

RULLSTOLSPLATSER
Vi har byggt om salongen och utökat antalet platser för dig som använder rullstol eller permobil. Det finns fem platser för manuella rullstolar och två platser för permobil på parkett. Det finns även två platser för manuell rullstol (sportrullstol) på övre parkett, som du når via hiss till vänster innanför entrén när du kommer in i foajén. Vid samtliga platser finns ledsagarplats. Dörrarna till huvudentrén öppnas med elektrisk dörröppnare, övriga dörrar in i foajén står uppställda. På den inglasade innergården finns en tillgänglighetsanpassad WC.

Rullstolsplatser bokas via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

LEDSAGARE
Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. LÄS MER

PARKERING
Utanför entrén på Kalendegatan 12c finns en parkering för av/påstigning. Sedan finns den två parkeringshus i närheten av Hippodromen – Petri P-hus och Caroli Parkering. I övrigt gäller gatuparkering i området.

På vår sida om Tillgänglighet har vi samlat alla vanliga frågor och var kring tillgänglighet på Malmö Stadstater. LÄS MER

HÖRHJÄLPMEDEL
Hippodromen är utrustad med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. För att få tillgång till förstärkningen behöver du hämta ut en hörslinga i garderoben i foajén. 

TECKENSPRÅKSTOLK
En teckenspråkstolk kommer att finnas på scen vid detta tillfälle. 

 

LÄS MER OM RELAXED PERFORMANCE                     

Alice i Underlandet

Följ med nyfikna Alice på hennes spännande äventyr till andra sidan av kaninhålet, där fantasin och verkligheten möts på ett förtrollande sätt.

I vår uppdaterade version full av popmusik har Alice precis fått en lillebror och irriterar sig på att föräldrarnas liv plötsligt kretsar kring den lille som bara skriker och är jobbig. Alla säger att hon är en stor flicka nu men hon är ju samma Alice som innan lillebror kom, det är alla andra som har förändrats! När en stressad vit kanin plötsligt dyker upp i Alice vardagsrum och tar hennes mobiltelefon vänds allt upp och ner. 

Läs mer om föreställningen boka relaxed performance 1 feb kl 18.00
""

Välkommen till Malmö Stadsteater

Remote video URL

Se vår dramapedagog Anders Andersson visa oss in på Malmö Stadsteater och vår stora scen Hippodromen och hör honom berätta hur vi genomför en Relaxed performance.