Ritade krabbor på en riktig sandstrand vid ett sandslott

Populär bilderbok blir spännande teaterföreställning om att övervinna rädslor.

Nu blir Chris Haughtons populära bilderbok barnföreställning i Malmö Stadsteaters teaterrum Ateljén.Var inte rädd, Lilla Krabban handlar om att våga göra det du är rädd för, något som kan kännas jätteläskigt. Föreställningen har skapats med inspiration från förskolegrupper i Malmö, där barnen bidragit med sina tankar, teckningar och idéer. Sverigepremiär blir det den 14 maj och biljetterna är släppta!

Lilla Krabban och Stora Krabban bor i en pöl, men en dag ska de på utflykt och ta ett dopp i det stora havet. Där kan vi hoppa ner i vattnet, säger Stora Krabban. Lilla Krabban har aldrig badat i havet och tycker det verkar farligt. Karim Rashed har dramatiserat Chris Haughtons bok och regisserar föreställningen. Han vill att den unga publiken ska kunna känna igen sig och relatera till sina egna rädslor:

– Den enda vägen att leva livet är att våga, utforska och chansa. Detta kräver mod, och rädslan är en gångbräda till mod. Den finns inom oss alla, unga som gamla, och den är ofta kopplad till det okända, och därför är detta ett mycket angeläget tema för yngre barn. Jag vill att berättelsen ska ha en stark igenkänning, och få barnen att relatera till sina egna rädslor och hur de kan övervinna dem. Konstnärligt jobbar vi med enkla medel och föreställningen bjuder på en avslappnad stämning med både sång och musik i Ateljén, som är ett litet rum med ett stort fönster ut mot gatan. Krabbor är roliga figurer, speciellt för att de går sidledes, vilket gör att det allvarliga temat får en rolig form, säger regissören Karim Rashed.

Var inte rädd, Lilla Krabban spelas i Malmö Stadsteaters Ateljé på Kalendegatan 12 mellan 14 maj – 30 augusti 2024. Föreställningen riktar sig till barn i förskoleålder från 3 år. Rollerna som Stora Krabban och Lilla Krabban spelas av Emil Gustavsson och Shada Sulhav.

Läs mer om föreställningen och boka biljetter!