Var inte rädd lilla krabban

Ateljén
14/05 2024 - 30/08 2024

Men pappa, vad jag än säger så säger du bara det är inte farligt, var inte rädd min lilla krabba, men jag är ju rädd...

Av
Chris Haughton
Ålder
Rekommenderas från 3 år
Längd
35 minuter
Spelas med paus
Nej

Originaltitel
Don’t Worry, Little Crab 
© 2019 Chris Haughton

Förlag
Walker Books Ltd., London. 

Kampanjbild
Isabel de Jounge har animerat två av de teckningar som barn från förskolegrupper i Malmö bidragit med. Foto: Emmalisa Pauly. 

 

Barnteater

Lilla Krabban och Stora Krabban bor i en pöl, men idag ska de på utflykt och ta ett dopp i det stora havet. Där kan vi hoppa ner i vattnet, säger Stora Krabban. Lilla Krabban har aldrig badat i havet. Då blir jag kanske rädd, säger Lilla Krabban? Stora Krabban lovar att det kommer bli jätteroligt, men Lilla Krabban vill nog inte för det kan ju visst vara farligt vad än Stora Krabban säger! Hand i hand klättrar de över klipporna mot havet och äventyret. Ska Lilla Krabban våga hoppa i?

Var inte rädd, Lilla Krabban är en berättelse om att våga göra det du är rädd för och som kanske känns jätteläskigt. Föreställningen har skapats med inspiration från förskolegrupper i Malmö, där barnen bidragit med sina tankar, teckningar och idéer. Var inte rädd, Lilla Krabban riktar sig till barn i förskoleålder och spelas i Malmö Stadsteaters Ateljé.

 

Var inte rädd, Lilla Krabban spelas i huvudsak för förskolor, som bokar via Kulturbokning.malmo.se. Föreställningen görs i samarbete med Förskoleförvaltningen Malmö Stad och det pedagogiska utvecklingsteamet i Område A.

 

 

I rollerna

Lilla krabban

Stora krabban

konstnärligt team

Dramatisering och regi
Kostym
Rekvisita
Mask
Musik och ljud
Konstnärligt stöd och rörelsecoach
Dramaturg

Du kanske även är intresserad av