Arbetare i demonstrationståg vid Kockums verkstäder

Tears of Malmö är tillbaka

Gå en ljudpromenad i sommar! Tears of Malmö är vår dramatiserade ljudvandring om Kockumstiden, men även om politik, identitet, makt och Malmös förvandling från arbetarstad till modern storstad.

Kockumskranen var en symbol för både Malmö och varvsindustrin i nära 30 år. 2002 såldes kranen till Sydkorea för den symboliska summan av en dollar. I folkmun kallas den av koreanerna för ”Tears of Malmö” (Malmös tårar) då det berättas att Malmöinvånare grät när de såg sin kran bogseras iväg.

Kockumskranen

Tears of Malmö är en ljudvandring som publiken upplever med egna hörlurar via en app. I vandringen får vi följa den unga och vilsna journalisten Lova när hon lär känna sig själv genom den gamle kockumiten Kent. Idén till föreställningen kommer från en önskan om att bevara arbetarhistorien som finns i de gamla Kockums-kvarteren, att lyfta och skapa liv av det som en gång fanns där men som är på väg att glömmas bort. Texten bygger på dokumentärt material och intervjuer med personer som jobbat på Kockums. 

Två personer tittar ut över stadsdelen Dockan

Ta dig ner till Västra Hamnen precis när du vill och gå vandringen på egen hand. Allt du behöver är ett par hörlurar, en smartphone och att ladda ner appen "Drama is Everywhere”.

Läs mer om Tears of Malmö och detaljer kring ljudvandringen här!