Porträtt i svartvitt på tre personer

Vårens gästspel på Intiman!

Under våren 2024 gästspelar Riksteatern på Intiman med två spännande föreställningar: den psykologiska dramakomedin ELLEN BABIĆ med nyskrivet manus och i regi av Marius von Mayenburg, samt den verklighetsbaserade soloföreställningen KASSETTBANDEN av och med libanesiska Chrystèle Khodr som spelas på arabiska och textas till svenska. Biljetterna är släppta!

Den tyske dramatikern Marius von Mayenburg är en favorit på Europas scener. I nyskrivna pjäsen Ellen Babić, som han också regisserar, möter vi lärarinnan Astrid som lever med sin f.d. elev Klara. En kväll har rektorn på skolan bjudit in sig själv för att prata om ett besvärande ämne. Det har kommit in allvarsamma klagomål på Astrid från föräldrarna till en av hennes elever, 16-åriga Ellen Babić. Rektorn säger att han vill skydda henne, men går han att lita på? Ett intrikat psykologiskt spel tar fart. Och nu börjar även Klara minnas detaljer från tiden som Astrids elev. Ellen Babić spelas på Intiman 7–15 februari 2024, och i rollerna ser vi Cecilia Lindqvist, Niki Gunke Stangertz och Jacob Ericksson.

Föreställningen Kassettbanden av och med Chrystèle Khodr är en verklighetsbaserad soloföreställning som spelas på Intiman 19 och 20 mars. Chrystèle Khodr är sex år gammal när hennes pappa åker från Beirut till Stockholm för att hämta sin brors aska. Flera år senare hittar Khodr en samling kassettband med ljudbrev hennes farbror skickade från det utlovade landet Sverige till ett krigsdrabbat Libanon. Chrystèle Khodr är en av Libanons starkast lysande scenröster, Kassettbanden är en verklighetsbaserad soloföreställning som berättar hennes familjehistoria men också andra livsöden i krigets spår. Bland annat svenska Evas som förlorade sin man i en granatattack mot ett palestinskt flyktingläger där hon arbetade. Kassettbanden spelas på Intiman 19 och 20 mars. Föreställningen spelas på arabiska och textas till svenska.

Läs mer om Ellen Babić

Läs mer om Kassettbanden