""
""

Bang

Intiman
06/04 2024 - 17/05 2024

”Det finns visst dom som fortfarande säger ’åh Bang’ och får något förklarat i blicken”

Av
Magnus Lindman, efter texter av Barbro Alving
Kostnad
250 - 350 kr
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 45 minuter
Spelas med paus
Nej

Förlag: Colombine Teaterförlag. Manus efter en idé av Anna Takanen.

Hur berättar man om en människa? Går det att gestalta ett liv som har levts? Välkommen till en monolog där skådespelaren Susanne Karlsson lånar ut sig till rollen som Bang.

Alltid i centrum och alltid på språng. Från storhetsvansinne till prestationsångest, hur balanserar stjärnreportern Bang mellan det professionella och det privata? När deadline kryper närmare och uppskjutardjävulen knackar på? Den evigt malande oron och att inte kunna koppla av, men hon har i alla fall dragit ner till bara 33 cigaretter om dagen.

Barbro Alving, alias Bang, var en känd journalist och krigskorrespondent med hela världen som arbetsfält. Redan som 27-åring rapporterade hon för Dagens Nyheter från både Berlinolympiaden och från spanska inbördeskriget, och blev övertygad pacifist. Under större delen av 1900-talet var hon med kaxig jargong och kvicka kåserier både banbrytande och folkkär. Hon blev ”Käringen mot strömmen” med hela svenska folket och ingen kunde som hon med både ironi och allvar beskriva det lilla i ett större sammanhang. 

I rollerna

Medverkande

konstnärligt team

Regi och scenografi

Dramaturgi

Du kanske även är intresserad av