""

Kontroll av vaccinationspass - så funkar det!

I december 2021 infördes krav på vaccinationsbevis för alla som ska besöka våra föreställningar. Vaccinationsbevis gäller för samtliga besökare över 18 år, och alla som se våra föreställningar måste även visa legitimation på plats. Här kommer några bilder som visar precis hur det hela går till och vad som förväntas av dig som ska besöka våra föreställningar under vintern. Förutom att ladda ner ditt vaccinationsbevis behöver du bara se till att vara på plats i god tid. Information om hur du laddar ner ditt vaccinationsbevis

 

Kontroll av vaccinationspass sker vid entrén - glöm inte ID-kort

En kort kö med personer utanför Intimans entré.

För att bli insläppt måste du visa upp ditt vaccinationspass i entrén, kom gärna i god tid så slipper du stressa. Se gärna till att du har vaccinationsbeviset nedladdat eller lättillgängligt om det är i pappersform tillsammans med ID-handlingar. 

 

Kvinna står och kontrollerar papper med en mobil i handen.

Vid kontrollen visar du som är 18 år eller äldre upp ditt vaccinationsbevis i telefonen eller som utskrift samt giltig legitimation för en publikvärd som står i slussen i entrén.

 Ditt digitala vaccinpass scannas av publikvärd innan du går in

En mobil hålls över en annan för att scanna av QR-koden på ett vaccinationsbevis.

Kontroll av vaccinationsbevis sker genom att en av våra publikvärdar scannar den QR-kod som finns på ditt vaccinbevis. Sedan sker en automatisk kontroll av att vaccinationsbeviset är giltigt. 

Närbild på en mobiltelefon som visar grönt ljus och info om att personen har ett godkänt vaccinationsbevis.

Är vaccinationsbeviset giltigt får publikvärden ett svar inom ett par sekunder.

 Vaccinationsbevis i pappersform

Kvinna står i entrén till teatern och tar fram sin legitimation. Teaterns medarbetare tittar på ett papper som kvinnan lämnat på bordet mellan dem.

Om du inte har möjlighet att skaffa ett digitalt vaccinationsbevis hittar du information om hur du får det i pappersform  HÄR. Tänk bara på att det tar ett par dagar att få ditt vaccinationsbevis via posten.

 Tryggt besök

Medarbetare från teatern ler och en besökare håller fram sin telefon samtidigt som en annan medarbetare håller för skärmen för att dölja kundinformationen.

Teatern kommer att ha extra personal för att hantera vaccinationskontrollerna och samtidigt se till att varje besökare behandlas snabbt och säkert. Inga personuppgifter lagras vid scanningen.

Välkommen till Malmö Stadsteater! 

Läs mer om Folkhälsomyndighetens åtgärder mot covid-19