""

Kostymskisser till Guds olydiga revben

I Guds olydiga revben, av Gunilla Thorgren, får vi följa med på en feministisk upptäcksfärd genom den bibliska kvinnohistorien. Föreställningen är ett unikt samarbete mellan Malmö stadsteater, Cirkus Cirkör och Dramaten och innehåller såväl talscener som högtflygande akrobatik. 

Den fantastiska kostymdesignen är skapad av Anna Heymowska och här kan du se några av hennes arbetsskisser:

 

""Adam och Eva spelas av Sven Boräng och Ellen Jelinek.

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställandes Gunilla Thorgren i blå, löst sittande kostymGunilla spelas av Cecilia Lindqvist. 

Illustration: Anna Heymowska

 

  Kostymskiss med en kvinna och en man klädda i likadana svarta byxdresser där en ärm saknas och en sitter löst. Kvinnan har ett vitt dok på huvudet, mannen en svart huvudbonad. Båda har sandaler. Kollage Beginerna och Robert av Sorbonne spelas av ensemblen och Hamadi Khemiri. 

Illustration: Anna Heymowska

 

  Kostymskiss föreställande en kvinna i blå klänning och en vit huvudbonad med svarta flikar som liknar vingar 

Christine de Pizan spelas av Methinee Wongtrakoon. 

Illustration: Anna Heymowska

  

Kostymskiss föreställandes kvinna med gul kjol, guldfärgad överdel och en stor blomsterkrona med vit lång slöja. Kollage av gammal staty och bilder på kläder. Även en liten profilbild på huvud med blomsterkronaGuglielma spelas av Anna Lagerkvist. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställande en kvinna och en man iförda varsin vit, löst sittande klänning, blått förkläde och sandaler. Kvinnan har ett gult huckle på huvudet och mannen ett ljusblått och en pipkrage runt halsen. Kollage med skådespelarnas ansiktenKvinnorna i häxprocesserna spelas av ensemblen. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställandes Gudinnan Inanna sittandes i ett trapetsliknande rep. Hon har en svart dräkt med guldsmycken och en röd mantel som liknar hår eller fjädrar. I pannan har hon ett guldsmycke i form av en fågelInanna spelas av Marilen Ribot Estelrich. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställandes två män i rosa dräkter med mönstrat, vitt spetstyg över och rosa respektive röd kort kappa över axlarna. Kyrkliga huvudbonader och den ena mannen har ett krucifix runt halsen. KollagePåven och Kardinalen spelas av Sven Boräng och Michael Jonsson.  

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställandes kvinna med svart, kort och pösig klänning, bara ben och sandaler. Hon har en typ av slöja på huvudet, i svart, vitt och guld, med en gloria i guld högst upp. KollageJungfru Maria i Akt 2 spelas av Fouzia Rakez. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss föreställandes två personer i svarta byxdresser med svarta uppknäppta kavajer över. De är iklädda masker föreställandes mansansikten med ett hårt uttryckMörkermännen spelas av ensemblen. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Tre kvinnor. En har en röd kjol/mantel som ser ut som hår eller fjädrar, en annan har en svart kort jacka prydd med stenar i silver och den tredje har ett långt rött tyg från huvudet. Alla har huvudbonader - med vingar, horn, blixtar, och ansiktsmasker. Inannas prästinnor spelas av ensemblen. 

Illustration: Anna Heymowska

 

Kostymskiss. En kvinna i form av en ikon eller staty. Hon är draperad i tyg i guld, gult, orange och har en slöja i guld över huvudet.Heliga Birgitta spelas av Elin Klinga. 

Illustration: Anna Heymowska

 

  

Guds olydiga revben spelas på Hipp 4 - 29 maj 2019. 

Läs mer här