""

Krångliga krinoliner

Farliga Förbindelser är en lek där nästan allt är tillåtet! Regissören Ada Berger gör pjäsen till sin egen genom att ge berättelsen nytt liv med mycket färg, form och rörelse. Med en feministisk blick ser hon det humoristiska i 1700-talets tragiska och dekadenta överklass. Många förknippar den här historien med Stephen Frears 80-tals film med Glenn Close och John Malkovich i huvudrollerna. Daniel Åkerström-Steen skapar en färsprakande kostymfest, men på repsal jobbade ensemblen i svartvitt för att lära sig leva i krinolin. Fotografen Emmalisa Pauly följde ensemblens lekfulla repetitioner under en dag. Kvinna till höger sitter på golvet i vit krinolin

Skådespelaren Susanne Karlsson spelar Markisinnan de Merteuil och rollen kräver höga klackar som resulterar i ömma fötter.

Två personer i yogaposition

Koreografen Melker Sörensen värmer upp ensemblen i solhälsningar.

Kvinna i krinolin till höger. Två män betraktar på avstånd.

Unga Cécile spelas av Linn Mildehav. Vem av hennes båda beundrare ska hon välja?

Två män klär på varandra.

Det är inte bara krinoliner och korsetter på de kvinnliga skådespelarna. Även männen är hårt snörda. Här hjälper Erik Olsson (Valmont) Linus Nilsson (Danceny) med snörningen.

Kvinna till höger.

Den dygdiga Madame de Tourvel spelas av Mari Götesdotter. Här betraktar hon de syndiga lekarna på avstånd.

Regissören och koreografen följer repetitionerna.

Regissören Ada Berger var tidigare chef för Malmö Stadsteaters Unga Teatern, och är känd för tidigare publiksuccéer som Blod och Eld av Liv Strömquist.

Skådespelarna sitter på golvet i krinoliner.

Skådespelarna övar sig i att bemästra krinolinerna. Vid premiären den 1 februari kommer de vara fullärda i denna konst!

 

Farliga förbindelser spelas på Hipp 1 februari - 18 april 2019

Läs mer