Regissören i mitten av scenen ger regi till skådespelare

Repetitioner av En familj

Med tre veckor kvar till premiären av En familj besökte fotografen Emmalisa Pauly en repetition på Hippodromens scen. Regissören Maria Åberg och ensemblen jobbar sig igenom scen för scen i Tracy Letts maffiga familjedrama om familjen Weston som består av en rikt laddad dialog med mycket text att pränta in och memorera. 

Repetitioner pågår på scenen

Scenografin till En familj är skapad av scenografen Lizzie Clachan. Den gestaltar ett klaustrofobiskt hem i kaos, och består av ett ständigt skiftande scen-centrum omgivet av rökiga spegelväggar och högar med ihopbyggda trämöbler i brunbetsat trä som andas mahogny. Scenmästare Pontus Karlsson till vänster ser till så att möblerna är säkrade och sitter fast som de ska. Till höger diskuterar regissören Maria Åberg en scen med skådespelarna Karin Lithman och Susanne Karlsson, som spelar systrarna Ivy och Karen.

Tre personer tittar i en manuspärm

Sufflören Ellen Nilsson har stenkoll på ändringar som görs i manuset. Här diskuterar hon en scen med skådespelarna Fredrik Gunnarson och Viktor Nyström Sköld, som spelar Charlie resp. Lill-Charles.

Sufflören med tre olika manus

Med tre olika manuspärmar, en för varje akt, har Ellen full koll på alla skådespelarnas repliker och replikskiften. En familj blir en helaftonsföreställning och ordrikt drama i tre akter.

Två personer står och pratar vid scenkanten

Hippodromens ombyggda salong rymmer nu totalt 520 sittplatser, som kan varieras utifrån vilken slags föreställning som spelas. Här ser vi regissören Maria Åberg i ett samtal med skådespelaren Henrik Svalander, som spelar Sheriff Dave Gilbeau i En familj.

Två personer samtalar på scenen

Till höger Silan Maria Budak Rasch som spelar rollen som Johnna Monevata, en ung hushållerska och ett tyst vittne till mycket av kaoset i familjen Westons hem. Här pratar hon om en scen med regissören Maria Åberg.

Repetitioner pågår på scenen

Den stora middagsscenen repeteras. Här kommer det gå livat till och det är viktigt att saker och ting händer i rätt ordning. På bilden syns skådespelaren Karin Lithman och regissören Maria Åberg, och i bakgrunden skådespelarna Katarina Lundgren-Hugg, Fredrik Gunnarson och Anders Blentare. I bakgrunden skymtas också inspicienten Kristian Larsson.

Repetitioner pågår på scenen

Här ser vi skådespelarna Karin Lithman, Henrik Svalander, Susanne Karlsson, Ida Knapp Drougge och Katarina Lundgren-Hugg i färd med att repetera en scen där någon har svårt att hålla sig för skratt?

Repetitioner pågår på scenen

En familj är en pjäs fylld av konflikter. Här repeterar skådespelarna Cecilia Lindqvist, som spelar Barbara, och Anders Blentare, som spelar hennes man Bill, samt Karin Lithman, som spelar Barbaras yngre syster Ivy. Barbara och Bill har nyligen separerat. Längst ner till höger syns sufflören Ellen Nilsson som noggrant följer skådespelarnas repliker.

Scenen sedd uppifrån teknikbordet på balkong

Utsikt över scenen och delar av salongen från teknikplats och regibord. Längst ner till höger i bild sitter ljusdesignern Liz Powell och för anteckningar.

Foto: Emmalisa Pauly


EN FAMILJ spelar på Malmö Stadsteaters scen Hippodromen 4 – 28 oktober. Läs mer om föreställningen och boka biljetter på hemsidan.