""

REPETITIONER MED PREKARIATET

Regissören Liv Helm och dramatikern Felicia Ohly har intervjuat många personer i dagens Malmö som lever i en osäker jobbsituation. Tillsammans med kompositören Matilde Böcher har de utifrån intervjuerna skapat föreställningen Prekariatet – en rolig, sorglig och viktig föreställning om vår tid med a capella-sång och nyskriven folkmusik. I detta bildreportage av fotografen Emmalisa Pauly får du följa med under en repetition på Intiman två veckor innan urpremiären.

Regissören Liv Helm står upp i Intimans salong

Det finns människor som har gemensamt att de lever i en osäker jobbsituation, som påverkar deras ekonomi och privatliv. Det är väldigt olika människor som har detta gemensamt – migranter, pensionärer, journalister, akademiker, konstnärer med flera. Regissören Liv Helm fick en idé att skapa en föreställning utifrån detta och undersöka den här gruppen i Malmö.

Fem skådespelare på Intimans scen

Ett stort intervjuunderlag ligger till grund för pjäsen. Skådespelarna Malin Karlsson, Magdi Saleh, Susanne Karlsson, Sven Boräng och Katarina Lundgren-Hugg sjunger fram sin längtan efter trygghet och ett fast jobb.

Matilde Böcher sitter i salongen och antecknar

Kompositören och ljudkonstnären Matilde Böcher har skapat flera föreställningar tillsammans med regissören Liv Helm, ofta utifrån intervjuer och dokumentärt material som blir till vardagshistorier om livet till sång och kör.

Skådespelare Magdi Saleh och scenograf Mie Riis samtalar på scenen

Scenografen och kostymdesignern Mie Riis i ett samtal med skådespelaren Magdi Saleh. Mies scenografi har skapats utifrån välkända platser i Malmö, som t ex Triangelns station, Västra Hamnen och Möllevångstorget.

Det tekniska teamet sitter i salongen

Föreställningens värld formas också med hjälp av video och ljus. Videodesignern Michala Clemmensen och ljusdesigner Egil Hansen har bråda dagar tillsammans med teaterns tekniker innan premiären då all teknik ska flyta på.

Sufflösen vid sitt manus

Sufflösen Josefina Johansson håller koll på både skådespelarnas repliker och sångtexter. Att nynna med i sångerna hör till jobbet.

Två skådespelare sitter på scenen. Ballong till höger.

Skådespelarna Magdi Saleh och Sven Boräng förbereder sig inför en scen. De spelar bl a karaktärerna Morteza, flykting från Afghanistan, och Göran, entreprenör och familjefar.

 

Prekariatet spelas på Intiman 8/2 – 28/3

LÄS MER OM FÖRESTÄLLNINGEN