TACK FÖR EN BERÖRANDE OCH INSPIRERANDE KVÄLL PÅ INTIMAN!

Röda mattan rullades ut, marschallerna tändes och vi som arbetar med kultur för barn och unga i skolan fick mötas igen efter ett år!

 

""

På årets inspirationsträff blev det mingel, föreläsning, presentationer av kommande utbud för skolan under skolåret 23/24, smygtitt på hur den nya Hipp kommer att se ut efter invigningen och självklart – dans!

 

""

Hedvig Claesson, som har jobbat i 20 år som regissör både i Sverige och utomlands är vår nya regissör för barn och unga och hon föreläste om barns medverkan i en konstnärlig process. Hedvig presenterade det undersökande och medskapande arbete hon gjort där alla turnerande skådespelare samlade in material under 2 års tid. Det var svar från barn på 9 olika orter från norr till söder i Sverige. Som ett konkret exempel på hennes arbetsmetod när hon regisserar med fokus på barnens delaktighet i hela processen. Det var en mycket uppskattad presentation där Hedvig gjorde publiken uppmärksam på barnens röster.

Den stora nyheten för oss inför säsongen 23/24 är att vi kommer att ingå i det kulturella allemansrätten och erbjuda föreställningen "Kejsarens nya kläder" kostnadsfri för alla Åk 3 i Malmö. Kopplat till föreställningen kommer det att finnas möjlighet att boka in ett pedagogiskt paket kring tematiken i pjäsen. Detta pedagogiska paketet erbjuds till Åk 3 - 4 - 5. Vi fick besöket av Kejsaren under kvällen som förtjusade alla deltagarna med sina busiga kommentarer och sina spectakulära kläder: men vänta nu... han var ju naken!!! 

 

""

 

""

Teaterpaketen för säsongen 2023/2024 presenterades av vår dramapedagog Anders Andersson, som också var kvällens konferencier och han berättade om hur han opch Karim Rashed, också dramapedagog hos oss, arbetar med pedagogiken i klassrummet. 

 

""

 

""

Vår skådespelare André Gatu gjorde en läsning ur den blivande föreställning "Grävlingdagar", som vi kommer att spela under hösten 2023 för Åk 6-8 och som kommer att handla om hemmakämpare med fokus på de ca 40 000 barn som inte går i skolan i Sverige. På bilden ser vi André i karaktär medan han läser texterna om 3 olika "grävlingar."

 

""

Regissören Hedvig Claesson uppmärksammade även hur viktigt det är att synliggöra tematiken kring "hemmakämpare" och pratade om boken "Grävlingdagar" som är skriven av Gro Dahle och hennes dotter Kaia Dahle Nyhus.  Lite senare under kvällen förvandlades André även till Hamlet för att läsa boken "Titta Hamlet" av Barbro Lindgren och Anna Höglund. 

 

""

 

Unga Malmö Stadsteaters sektionschef och producent Alexandra Hill presentarade hur den nya Hipp kommer att se ut och pratade även om det nya rummet ATELJÉN som kommer att användas för delaktighet. 

 

 

""

André Gatu blev även ansvarig, tillssammans med Hedvig, för att hålla publiken pigg under kvällen och alla dansade uppslukat medan vi lyssnade på "It's raining men". Grymt jobbat!

 

""

 

""

Kvällen avslutades med mingel då vi fick möjligheten att prata mer med varandra. Här nedan kommer det flera bilder från minglet. 

Maggi Óttarsdóttir och Caroline Ulvsand från grundskoleförvaltningen (till vänster) snackade med Lina Ernberg, kulturhandläggare Lunds kommun och Sara Horvath, kulturstrateg Höörs kommun.

 

""

Vi hade många lärare från hela Malmö kommun och även från andra närliggande kommuner. Här nedan ser vi Nina Håkansson (till vänster) och Nina Bergdahl, båda från Ribersborgsskolan.

 

""

Vi hade även en del kultursamordnare från andra kommuner som var nyfikna på att veta mer kring vårt utbud och hur vi jobbar. På bilden ser vi Fredrik Hammar, produktionssamordnare på Skånes Dansteater och Anna Lundqvist Nilson, kultursamordnare, Svedala kommun.

 

Vissa gäster är stammisar och vi träffar dem varje år under inspirationsträffen. Anna Lindgren, (från vänster) kulturombud och Åsa Gyllin, bibliotekarie, båda från Fridhemsskolan, som återkommer varje år och kände sig inspirerade efter kvällen och sugna på att planera ett skräddarsytt samarbete med oss med temat textlösa böcker, som en fortsättning på ett pågående arbete hos dem.

 

""

På bilden nedan ser vi två lärare från barn och fritidsprogrammet i Pauliskolan: (från vänster) Tina Nordlöf och Cecilia Svenberg.

 

""

På bilden nedan ser vi (från vänster) Johanna Stenberg och Helena Svensson, båda från Internationella Engelska skolan i Lund. 

 

""

Tusen tack för att ni kom, vi ses nästa år igen! Fotograf: Emmalisa Pauly, Malmö Stadsteater 

 

""

Vill du veta mer om våra teaterpaket för säsongen 23/24? Klicka här för att läsa mer och komma till bokningen!