Barn syns bakifrån. Bär diadem med djuröron.

Relaxed performance med Alice i Underlandet

En Relaxed performance är en mer tillgänglig och inkluderande teaterföreställning. Föreställningen av Alice i Underlandet den 1 februari vänder sig särskilt till en publik som önskar eller behöver en mer avslappnad och friare teaterupplevelse. En Relaxed performance passar dig med funktionsvariation eller om du av olika andra anledningar känner dig obekväm på en ”vanlig” föreställning. Alla är välkomna och det finns inget rätt eller fel sätt att vara publik på.

Det är samma föreställning som vanligt, men med några viktiga skillnader. På en Relaxed performance är ljudnivån i föreställningen lägre och det är ljusare i salongen. Det är även enkelt att ta sig in och ut ur salongen eftersom dörrarna hålls öppna under föreställningen. I foajén finns det möjlighet att ta en paus om man behöver och återkomma om eller när man känner sig redo.

Relaxed performance är ett internationellt etablerat koncept inom scenkonst som syftar till att göra evenemang mer tillgängliga och inkluderande för en bredare publik. I Sverige har det vuxit i popularitet och har en betydande och värdefull påverkan på teater, dans, musik och andra scenkonstarter. Malmö Stadsteater har tidigare erbjudit Relaxed performance till föreställningarna Grävlingen och Kejsarens nya kläder.

Här kan du läsa mer om Relaxed performance och boka biljett till Alice i Underlandet den 1 februari 2025.