""

Så blir invigningsvåren - på ett ombyggt Malmö Stadsteater

Idag har pressen fått en exklusiv tjuvtitt av vår ombyggda Hippodrom på Kalendegatan. Det var ett stort intresse från press och media när teaterchef Kitte Wagner mitt i ombyggnadsarbetet först visade upp den gömda innergården som nu blir inglasad och tillgänglig för teaterbesökarna, foajén som blir mer inbjudande med barservering och fler toaletter samt ”juvelen i kronan” – teaterrummet Hippodromen som går från 430 till 516 platser och nu följer rummets ursprungliga form. Publiken kommer närmare scenen och skådespelarna, och kommer att få en mer intensiv och berikande teaterupplevelse.

Vårt anrika Hipphus har genomgått en fantastisk förvandling och snart är vi i mål och kan öppna dörrarna till en mer varm och välkomnande mötesplats med två scener, eget café och en ateljé för skapande verksamhet. Under hela våren erbjuder vi ett rikt invigningsprogram med allt från teaterföreställningar, öppet hus, rundvandringar, arkitektsamtal och en sommarfest! 

Välbesökt pressvisning av Hippodromen den 11 januari 2023. Foto: Irene Pelayo Lind

HIPPODROMEN
24 och 25 februari – Premiär för EN MIDSOMMARNATTSDRÖM
Fylld med humor, underligheter, kärlek, spänning och teatervärldens absolut vackraste språk, kliver du in i Hippodromens nya teaterrum – helt i Shakespeariansk anda. I vår värld kan, och kommer, allt att hända. Vad är dröm och vad är verklighet? Är du redo?

24 mars – Nypremiär för MONICAS VALS 
I en kalejdoskopisk dröm dansar Monicas vals genom en superstjärnas liv från den söta, späda starten till det oglamorösa bittra slutet. Med den danska jazzorkestern Benjamin Koppel Quartet, kommer Hippodromen pulsera av låtar signerade Monica Zetterlund.

STUDION
3 mars – Urpremiär för OTHERNESS
I en väv av röster får du möta människor som genom sina livshistorier berättar om hur det är att känna sig annorlunda. Det blir en lekfull och visuell föreställning som tar avstamp i dokumentära berättelser om viljan att bara vara normal och passa in.

ATELJÉN – Ett rum för utforskande, prövande, skapande och lek. 
4 mars – Öppet hus 
Vi bjuder in till roliga aktiviteter för hela familjen i våra nya lokaler – det blir kostymprovning, workshops, pyssel, skattjakt, sagohörna och mycket annat. 
25 mars – ytterligare ett Öppet hus, i samarbete med Malmö Scenfest.

Under våren 2023 kommer publiken få möta flera av teaterns yrkesgrupper som berättar om sitt arbete med den föreställning som publiken ska se. Ateljén blir en samlingsplats att få en fördjupad bild av det konstnärliga arbetet, ställa frågor eller själv prova på. På dagtid är Ateljén en plats för eget skapande tillsammans med skolbarn.
Det blir även lunchdisco i Ateljén med discoljus och skön musik. 

INNERGÅRDEN OCH CAFÉET
10 juni – Sommarfest.
Evenemang som avlöser varandra under en dag och en kväll.

RUNDVANDRINGAR
Under hela 2023 erbjuder vi rundvandringar i Hipphuset.

SAMTAL MED ARKITEKTERNA
Arkitektsamtal under våren. Arkitekterna bakom ombyggnaden, brittiska Haworth Tompkins, berättar om arbetet med att bygga om Hippodromen. Datum kommer.

Dessutom…

INTIMAN
4 mars – RÄDSLA URHOLKAR SJÄLEN
Fassbinders mästerverk är lika aktuellt idag som när filmen kom 1974. Emmi och Salems förhållande provocerar och utmanar normen. Här ställs frågor om intolerans och rasism på sin spets. 

14 april – KEBABEN PÅ SKÄRET
En nyskriven komedi, om snabbmat, stammisar och grannar, baserad på en verklig händelse.

AUGUSTEN
10 mars – nypremiär för AI-PARTIET
Det politiska partiet AI-partiet har öppnat kontor på Unga Malmö Stadsteater. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens!

LÄS MER OM INVIGNINGSVÅREN

Relaterade föreställningar