""

Så här kommer nya Malmö Stadsteater att bli!

Ombyggnaden av Malmö Stadsteaters lokaler på Kalendegatan kommer att göra teatern mer tillgänglig och även erbjuda bättre servering och publikservice. En helt ny ateljé blir en viktig samlingsplats för vår verksamhet gentemot skolan och barn och unga på fritiden. På denna sida får du en överblick över de nya lokalernas utformning och översikt över teaterns stora salong, Hippodromen. 

 

""

Det ombyggda Malmö Stadsteater på Kalendegatan kommer att ha en och samma ingång för de två scenerna samt ett café med informationsdisk och en Ateljé (markerad med lila) för pedagogisk verksamhet.

""

Stora scen, Hippodromen, nås via den inglasade innegården och efter föreställningarna kan publiken antingen gå ut via Kalendegatan eller via gränden mellan Kalendegatan och Djäknegatan där entrén tidigare låg. Den mindre scenen på tredje våningen, Studion, nås via Caféet som har öppning till trapphuset.

Hippodromen med två alternativ på sittning.

Malmö Stadsteaters stora scen, Hippodromen, har i sin nya utformning plats för 450 till 510 personer (tidigare 400 platser) som alla får en bättre placering i förhållande till scenen. Salongen är mer öppen men trots detta bättre ljudanpassad för talteater med en varmare atmosfär. Hur sittplatserna är placerade kommer att variera från föreställning till föreställning och ibland kommer vi t ex att kunna erbjuda ett antal platser med servering framför scen (se exempel i bilden).

""

I samband med ombyggnaden har vi gjort en planering av sittplatserna som gör dem mer likvärdiga, men trots detta har vi skapat ett system som gör att när publiken bokar så finns möjligheten "Välj bästa platserna åt mig". Detta eftersom det kan vara svårt att veta var man ska välja att sitta när man aldrig besökt den nya salongen.

""

Du som vill boka biljetter tidigt kan redan nu boka genom att låta systemet väljer de bästa platserna åt dig. Under januari 2023, då platskartorna för salongen är färdiga kommer alla återigen att kunna välja plats själv när ni bokar via hemsidan.

Läs mer om invigningsvåren - föreställningarna, programmet och festligheterna