Mun med tandställning

MALMÖ SKRIVER

Datum:  2021-05-18

Har du något du vill berätta om? Om ditt liv, din stad och om hur det är att leva här? Det är hög tid att ge plats för de ungas röster. För vem kan mer ärligt och uppriktigt berätta om hur det är att växa upp i Malmö än DU som faktiskt är ung och lever i staden.  

På Malmö Stadsteater vill vi fånga upp historier i staden vi lever i och att ungdomarna själva delar med sig av sina berättelser och erfarenheter. Därför söker vi dig mellan 15-19 år som gillar att skriva och har något att berätta och som är Malmöbo. Kraven är inte större än så. Kanske blir just din berättelse till ett stycke brännande och berörande dramatik!  

Är du den vi söker?

Malmö skriver är en workshop för dig som är mellan 15-19 år, bor i Malmö och som gillar att skriva och som är nyfiken på dramatik. En dramaturg och en pedagog från Malmö Stadsteater kommer leda workshopen vid 10 tillfällen, där du kommer få en introduktion till dramatik och prova på att skriva och utveckla en kortare dramatisk text för teater. Du kommer att lära dig att skapa karaktärer och spännande situationer. Du kommer också få möjlighet att se en föreställning, träffa en dramatiker och lära dig mer om hur Malmö Stadsteater arbetar för att skapa dramatik. Du behöver vara intresserad av berättande och vara nyfiken på människor och världen runt omkring dig, men du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater.  

Anmäl dig till workshopen med en kortare skrivuppgift. Tänk på att detta handlar om din glow, det spelar ingen roll hur din skrivstil är, i nuläget söker vi bara ungdomar som har något spännande att berätta för omvärlden. Deadline för anmälan är den 1:a augusti. Workshopen pågår 9 augusti – 6 oktober 2021.

Klicka här för att anmäla dig.