""

Referensgrupper

På denna sida presenterar vi aktuella referensgrupper som du kan göra en intresseanmälan till att medverka i. Det kan gälla en aktuell föreställning, arbetet med framtida repertoar eller hur vi kan utveckla vårt arbete med publiken.

RÄDSLA URHOLKAR SJÄLEN

VI SÖKER REFERENSGRUPP TILL FÖRESTÄLLNINGEN RÄDSLA URHOLKAR SJÄLEN AV RAINER WERNER FASSBINDER SOM HAR PREMIÄR PÅ INTIMAN 4/3 2023.

Om föreställningen:

Föreställningen är en scenadaption av Fassbinders film från 1970-talet.
Salem, som är migrant från Marocko och jobbar på Yarden i Malmö, träffar Emmi, 20 år äldre än honom och jobbar som städerska. De blir kära men kämpar med sitt förhållande som försvåras av samhällets rasism och fördomar, som också sipprar in i deras relation. Föreställningen är en modern Romeo och Julia-historia, om Romeo och Julia hade varit arbetarklass, i olika åldrar, olika etniciteter och levt i dag. Föreställningen fokuserar på ”vit svenskhet” – det samhälle som Salem och Emmi ingår i, och vi kommer utforska vad detta är och betyder för individerna i det. Vi önskar med referensgruppens hjälp spegla våra val från publikens håll samt möjligheten att arbeta utifrån andra erfarenheter än dem vi har i det konstnärliga teamet.

Referensgruppen:

Vi söker dig som är tematisk intresserad av detta. Kanske har du själv erfarenhet av utanförskap eller diskriminering eller har kommit till Sverige som flykting, asylsökande, migrant eller liknande? Eller så har du intresse eller kunskap om detta på annat sätt, t ex genom familj, vänner, arbete eller studier. Kanske du känner igen dig i pjäsens historia genom att själv vara/varit i ett förhållande som försvårats av samhällets normer. Eller en annan anledning som gör att du tycker detta känns intressant. Som referensgrupp kommer ni se delar av föreställningen, prata om hur ni upplever det ni ser och ingå som en del av produktionen för att hjälpa oss göra en så skarp förställning som möjligt. Första tillfället blir lördagen den 14/1 kl 10.30-12.30. Vi träffas därefter 4 gånger fram till premiären: 

28/1 kl 12-15

4/2 kl 12-15

25/2 kl 12-15 

1/3 kl 19-22

Som deltagare i referensgruppen bjuds du in på premiären och får både genrepsbiljetter och fribiljetter till föreställningen. 
Vi söker ca 7-10 personer 

Vill du vara med? Fyll i din intresseanmälan nedan så hör vi av oss! Sista anmälningsdag är 11 december.