""

Adde Malmberg

Författare

Om Adde

Adde Malmberg är en av Sveriges mest erfarna stand up-komiker. 1988 var han med och tog stand up till Sverige. Då grundade han, Jonas Hallberg och Bertil Goldberg SUCK - Stand Up Comedy Klubben, som hade urpremiär på Restaurang Westermans i Gamla Stan i Stockholm samma år. På scen stod Adde tillsammans med Jonas Hallberg, Thomas Oredsson, Peter Wahlbeck, Ulla Skoog, Jessica Zandén, Lasse Tennander, och Lasse Strömstedt.

Det är just som stand up-komiker Adde Malmberg har nått den stora publiken. Inte minst genom SVTs långkörare Släng dig i brunnen. I början av 1990-talet, ledde han också Söndagsöppet tillsammans med Agneta Bolme Börjefors och Melodifestivalen 1992tillsammans med Claes Malmberg.

Det senaste decenniet har Adde Malmberg delvis återvänt till teatern. 2000–2003 satte han för fulla hus upp sommarrevyer på Gislövs stjärna på Österlen. Sedan 2000 har han jobbat med Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Han har skrivit texter, själv stått på scen och som regissör bland annat mottagit Guldmasken för Den stora premiären 2007.

De senaste åren har Adde Malmberg regisserat flera omtyckta uppsättningar. Bland annat publiksuccén Obesvarad Kärlek, först med Babben Larsson och Loa Falkman och senare med Eva Rydberg och Tomas von Brömssen. Bland regiuppdragen finns också Panik på Klinik på Intiman i Stockholm och Rampfeber hos oss på Hipp, Malmö Stadsteater. 

Spamalot
 drog fulla hus på Nöjesteatern i Malmö och Oscarsteatern Stockholm under 2010–2012. Adde Malmberg stod tillsammans med Hugo Carlsson bakom den svenska översättningen och han stod själv på scen i rollen som Sir Lancelot.