""

Anna Blomberg

Skådespelare

Om Anna

Anna har studerat på teaterlinjen på Fridhems folkhögskola, gått en kortare mimutbildning i London och studerat på Scenstudion i Stockholm i två år. Hon blev känd för den breda publiken med sina imitationer av Hollywoodfruarna i TV-programmet Robins. YouTube klippen har setts över en miljon gånger och Anna har förutom Anna Anka även gjort parodier på Lill Babs, Mona Sahlin och Elisabeth Höglund.

Anna har också skapat flera egna föreställningar, som te x En giraff i fjällen på Parkteatern i Stockholm. Hon har också medverkat och skrivit till flera humorprogram; Kvarteret SkatanHjäp!Morgonsoffan och Hipp Hipp. Som skådespelerska har hon synts i novellfilmen MaskeradenHäxan SurtantHotell KantarellJulkalendern och Playa del Sol för att nämna några. Anna har också arbetat med humor i radio i bl a Morgonpasset

I Stockholm startade hon tillsammans med sina tjejkompisar humorgruppen Dotterbolaget. Dotterbolaget gjorde flera föreställningar ihop bl a Kärleksakuten på Mosebacke. De senaste åren har Anna synts på TV i julkalendern SuperhjältejulStarke manGabba GabbaRobinsVälkommen åter och Högklackat.

Medverkande som skådespelare