""

Michael Segerström

Skådespelare

Om Michael

Michael Segerström föddes i Lund men växte upp i Skurup. Skådespelarkarriären började han på Teater 23 och Koko-teatern. Tillsammans med sin bror Thomas Segerström drev han på 1970-talet Tidningsteatern i Malmö, en tvåmannagrupp med samhällsradikal och burlesk satir på repertoaren. Bröderna Segerström ingick också i det progressiva Tältprojektet "Vi äro tusenden", som turnerade i Sverige sommaren 1977.

I början av 1980-talet skrev han och spelade huvudrollen i Sveriges Televisions barnprogram ”På kurs med Kurt”, som sänts i repris flera gånger.
Segerström har varit engagerad vid Boulevardteatern (som han var med att starta och driva 1984–2006), Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater och Helsingborgs Stadsteater. Den 21 januari 2008 mottog han en Guldbagge för årets Bästa manliga huvudroll för sin roll som den hunsade, arbetssökande Bernhard i filmen ”Darling”. 2011 spelade Segerström rollen som Klabbarparn i långfilmen Åsa-Nisse – wälkom to Knohult” (2011).

År 2013 debuterade Segerström som skönlitterär författare med novellsamlingen ”Berättelser från köpingen”. Denna följdes 2015 av ”Trelleholla – ondare än ont”. Sedan hösten 2014 har han turnerat runt Sverige med monologföreställningen ”Mannen som blev ensam”, i regi av Staffan Olzon.
Läs mer om Michael Segerström här: 

Michael Segerström