""

Borders

Den här produktionen spelades på 8/5 2015 - fram till 12/6 2015
inför totalt
7236
åskådare Sammanlagt
18
föreställningar
Cirkus

En gränsöverskridande samproduktion – Cirkus Cirkör ❤ Malmö Stadsteater

2015 firar Cirkus Cirkör 20 år som ständiga gränsöverskridare och gräsrotsaktivister! Som del av jubileet gör Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater samproduktionen Borders.

”När jag var liten och åkte båten mellan Limhamn och Dragör brukade jag försöka känna var gränsen mellan Sverige och Danmark gick. Jag kunde inte fatta hur det kan finnas en gräns i något som är i ständig rörelse och flytande som vatten.” Tilde Björfors

I västvärlden har vi fullt upp med att utmana varandra i att överstiga våra komfortzoner. På samma gång skyddar vi våra europeiska gränser hårdare än någonsin. I bakgrundsbruset till vardagsruset hörs rapporter om flyktingar i överfyllda båtar i jakten på frihet och trygghet.

Cirkus Cirkörs skapelse och etablering har varit en hyllning till cirkusartistens överskridande av gränser; i form av risk, smärta och kroppens begränsningar men också till dess lekfulla undersökande av nya möjligheter. Den nutida cirkusen är en konstform som utan gränser rör sig mellan olika nationaliteter. Den arbetar också gränsöverskridande mellan olika genrer, konstformer och uttryckssätt utan konventioner. Cirkus är underhållning, men kan också vara bärare av de mest smärtfyllda historier. Det är svårt att överskrida gränser utan att moment av kaos och oordning uppstår... men något får oss att vilja göra det ändå. 

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare

konstnärligt team

""
Författare

Text och regi

Musik och komposition

Scenograf

Scenografi

Koreograf

Koreografi

Kostymdesigner

Kostym

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av