""

Hedwig and the angry inch

Den här produktionen spelades på Hippodromen 16/1 2020 - fram till 29/2 2020
inför totalt
5668
åskådare Sammanlagt
21
föreställningar
Jag, den nya Berlin-muren. Försök och riv ner mig! 
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 40 minuter
Musikteater
Nyskriven dramatik

En kvinna, en man, ett freak! 

Det kan tyckas självklart att alla människor ska ha rätt att få vara den en är och vill vara. För Hedwig är inte livet så enkelt. Transpersonen och rockstjärnan Hedwig föds som Hansel i kalla krigets Östberlin och sitter under sin uppväxt med huvudet i en avslagen ugn och sjunger med i listettor från amerikanska arméns radiokanal. Hansel längtar till väst och genom ett äktenskap med en amerikansk soldat, via en misslyckad könsoperation tar hon sig till USA där hon tror sig återigen hitta kärleken men lika snabbt förlorar den igen. Med musik inspirerad av artister som David Bowie, Debbie Harry, Iggy Pop, Lou Reed och 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, delar Hedwig avskalat med sig av sin fängslande och brutala livshistoria.

Rockmusikalen Hedwig and the Angry Inch är en stor kärleksberättelse. Den har gått från att vara kult till att vinna fyra Tony Awards på̊ Broadway. Den är inte bara en häftig musikal, utan också̊ en fantastisk livshistoria som handlar om identitet, kön och kärlek.

 

OBS!
Denna föreställning är delvis utformad som en livekonsert med både högt ljud och kraftigt blinkande ljus. Öronproppar finns att hämta i garderoben innan föreställningen.

I samproduktion med Malmö Opera och Riksteatern.

TURNÉ

Efter spelperioden på Hipp spelar Hedwig and the Angry Inch vidare på turné, först i Skåne och hösten 2020 i övriga Sverige.

I rollerna

""
Skådespelare

Hedwig

""
Skådespelare

Yitzak

konstnärligt team

Originaltext

Kompositör

Text och musik

Skådespelare

Översättning

""
Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi och kostym

Ljusdesigner

Ljusdesign

Ljuddesign

Kapellmästare

Mask

Rörelseinstruktör

Dramaturgi

Kapellmästare och musiker

Musiker

""
Musiker

Musiker

Musiker

Musiker

Pressklipp