""

Den bästa pjäsen...

Den här produktionen spelades på Augusten 23/4 2022 - fram till 28/5 2022
inför totalt
539
åskådare Sammanlagt
20
föreställningar
Genom svårigheter mot stjärnorna
Ålder
Rekommenderas från 13 år
Längd
1 timme 10 minuter
Drama
Komedi
Monolog

Spelplatsen Augusten ligger på Augustenborgsgatan 10 i Malmö. Klicka här för mer info och vägbeskrivning!

Malmö Stadsteater har ett dramatiskt utbytesår. Under tiden som den gamla Hippodromen på Kalendegatan genomgår en förvandling skapar vi drama över hela staden – här i samarbete med MKB.

I rymdfarkosten Voyager som skickades ut 1977 för att utforska det yttre solsystemet finns en guldskiva som ska förmedla mänsklighetens historia. Tanken är att innehållet ska berätta om vår värld för eventuella utomjordingar som hittar skivan. Guldskivan innehåller t ex bilder på människor, djur, inspelad musik och hälsningsfraser på 55 olika språk. Den befinner sig nu 20 miljarder kilometer från jorden. På Preston Road vaknar Tom mitt i natten och väckarklockan visar 04.40. Varför har klockan stannat? Varför är just han vaken?

Genom sitt sovrumsfönster tittar han ut över gatan där allt är tyst och stilla, inga tecken på liv syns till. Inga ljud, ingen vind, inga sirener, ingen trafik på den vanligtvis högtrafikerade gatan – ingenting. Det känns som att tiden håller andan. Men plötsligt ser han att det står en kvinna i en för stor David Bowie-t-shirt och tittar på honom i huset mittemot. 

Monologen Den bästa pjäsen som någonsin skrivits är en kärlekshistoria, en liten skärva av mänskligheten i all dess stökighet, förvirring och längtan efter mening.

The original stage production opened at Traverse Theatre, Edinburgh 2018.
English language publication by Bloomsbury 2018.

I rollerna

""
Skådespelare

konstnärligt team

Översättning

Regissör

Regikoncept och ljud

Kompositör

Regikoncept och ljud

Kostymdesigner

Rum

Ljusdesigner

Ljus

Maskör

Mask

Dramaturg

Dramaturg

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av