""

Bang

Den här produktionen spelades på Stadt Hamburg 5/10 2022 - fram till 12/11 2022
inför totalt
885
åskådare Sammanlagt
17
föreställningar
Det finns visst dom som fortfarande säger ’åh bang’ och får något förklarat i blicken
Längd
1 timme 30 minuter
Drama
Monolog

SLUTSÅLT I HÖST!
Föreställningen kommer tillbaka våren 2024 och kommer då spelas på Intiman. Vill du veta när vi släpper biljetterna? Anmäl dig HÄR 

Hur berättar man om en människa? Går det att gestalta ett liv som har levts? Välkommen till en monolog där skådespelaren Susanne Karlsson lånar ut sig till rollen som Bang.

Alltid i centrum och alltid på språng. Från storhetsvansinne till prestationsångest, hur balanserar stjärnreportern Bang mellan det professionella och det privata? När deadline kryper närmare och uppskjutardjävulen knackar på? Den evigt malande oron och att inte kunna koppla av, men hon har i alla fall dragit ner till bara 33 cigaretter om dagen.

Barbro Alving, alias Bang, var en känd journalist och krigskorrespondent med hela världen som arbetsfält. Redan som 27-åring rapporterade hon för Dagens Nyheter från både Berlinolympiaden och från spanska inbördeskriget, och blev övertygad pacifist. Under större delen av 1900-talet var hon med kaxig jargong och kvicka kåserier både banbrytande och folkkär. Hon blev ”Käringen mot strömmen” med hela svenska folket och ingen kunde som hon med både ironi och allvar beskriva det lilla i ett större sammanhang. 

I rollerna

""
Skådespelare

konstnärligt team

Regi och scenografi

Kostymdesigner

Kostym

Ljus

Maskör

Mask

Dramaturg

Dramaturg

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av