Porträtt av en man där en ögat är ett robotöga

Test nr 347

Den här produktionen spelades på Studion 18/11 2023 - fram till 24/11 2023
inför totalt
109
åskådare Sammanlagt
6
föreställningar
Istället för kött och blod, ettor och nollor. Ganska coolt va? Ser jag inte verklig ut? Tappar ni inte hakan?
Av
Jon Hildbrand i betarbetning av John Njie
Ålder
Rekommenderas från 15 år

Fri entré med biljettbokning

Längd: ca 25 minuter + frågestund efteråt för den som vill

Monolog
Nyskriven dramatik

Hur skönt hade det inte varit om ingen någonsin lämnade oss? Eller om man bara kunde ändra alla de där små störiga egenheterna hos dem vi älskar?

I en tid med ständigt utvecklande teknologi är det svårt att föreställa sig vilka produkter som kommer att lanseras härnäst. AI tycks vara vår tids stora teknologiska innovation om man ska tro på experterna. De som är hoppfulla tror att sjukdomar som cancer snart är ett minne blott, eller att världsfattigdomen kommer att försvinna. De som är mer pessimistiska tror att mänskligheten kommer gå under innan decenniet är över. Innan vi når någon av dessa ytterligheter så är frågan vilka mänskliga problem eller företeelser tech-jättarna kan tänkas kapitalisera på?

I denna monolog undersöker skådespelaren John Njie hur det hade kunnat se ut om programmerare med hjälp av AI försökte råda bot på människans sorg och saknad.

Monologen är John Njies egna fördjupningsprojekt inom utbildningen vid Teaterhögskolan i Luleå. Föreställningen ges därför med fritt inträde, men man måste förboka sin plats.

I rollerna

""
Skådespelare

A och B

Du kanske även är intresserad av