Ett Drömspel

Hippodromen
27/04 2024 - 25/05 2024

"DET ÄR SYND OM MÄNNISKORNA!"

Av
August Strindberg
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar
Spelas med paus
Ja
Klassiker
Cirkus
Experimentell teater

Vi möts, vi drömmer, vi älskar, vi strävar, vi förlorar, vi grälar och vi lider. Och vi finner tröst, reflekterar, erkänner – och blir förvirrade igen. Om och om igen. Ett drömspel är teater och cirkus i ett förtrollande möte om människolivet

Guden Indras dotter sänds ner till jorden för att ta reda på hur människorna egentligen har det. Är det synd om människorna? Ja det är det. 

Ett drömspel är en av August Strindbergs mest älskade och kanske märkliga pjäser. I allt sitt överväldigande överflöd, sin klarsynthet, sin humor och sitt sanningssökande är den full av vitalitet, lek, lust, grymhet och bitter visdom. I ett på samma gång fantastiskt och knivskarpt språk, har pjäsen sedan början av 1900-talet förtrollat teaterpubliken runtom i världen. 

I den här uppsättningen av Ett drömspel flätas teatern och cirkusen ihop och de två konstarterna flyter samman. En skälvande, gripande, farlig, vacker och sann föreställning om människolivet, vars grundläggande dilemman inte skiljer sig särskilt mycket från Strindbergs tid. För att åstadkomma denna gränsöverskridande scenkonstupplevelse låter teaterregissören Katrine Wiedemann och cirkusregissören Tilde Björfors skådespelare och cirkusartister mötas i en hisnande upplevelse i den nyrenoverade cirkusbyggnaden Hippodromen. 

Ett drömspel textas den 7 och 8 maj, och syntolkas den 17 maj. Syntolkningen förbokas. Läs mer kring Tillgänglighet.

 

konstnärligt team

Originaltext
Regi och bearbetning
Cirkusregi
Scenografi och kostym
Komposition och ljud
Dramaturgi
Salongskarta med platser markerade i olika färger för respektive platskategori

SALONGSKARTA

Folk som äter i caféet

SERVERING I SAMBAND MED ETT DRÖMSPEL

Inför föreställningen är caféet öppet med sitt vanliga utbud, och vi erbjuder även en enklare bistromeny som köps på plats.

BISTROMENY (Exempel)
Risotto med säsongens tillbehör 130 kr
Burrata med blodapelsin 110 kr
Paj (veg) med sallad 90 kr

FÖR FÖRBESTÄLLNING TILL PAUSEN - LÄS HÄR

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av