""

Lär känna Kejsaren och hans hov

I årets familjeföreställning får vi möta den fåfänge Kejsaren och hans märkliga ministrar och hov. Det är personer som fått olika saker de ska bestämma om, men ändå gör alla som Kejsaren vill - för de vågar inget annat. På denna sida har vi samlat alla figurerna i föreställningen så du kan lära känna dem bättre. Även de mystiska skräddarna som plötsligt dyker upp hos Kejsaren och vänder upp och ner på allting.

KEJSARENS NYA KLÄDER streamades under pandemin 2021. Den spelades senare för publik 2022/2023

Läs mer om denna version av Kejsarens nya kläder

 

""

Retorikministerns uppgift är att prata sådär så att bara de som fattar förstår. Hon är en mästare i att subjektsprecisera vaga teser.
Spelas av: Kerstin Andersson.

 

 

 

""

Vår estetikminister är det gyllene snittets snille. Han vet när ränderna går på rätt håll och tavlor hänger raka. Och det är ju sådana ytligheter som är helt avgörande för landets framtid!
Spelas av: Daniel Träff

 

 

""

Visst är det svårt att hänga med i vad som är av eller på? Och vill man ständigt hålla sig både uppdaterad och självbekräftad måste man ha en riktigt bra stylist. Någon som är trendkänslig, lojal samt har en naturlig fallenhet för tvättäkta fjäsk.
Spelas av: Johannes Wanselow

 

 

""

Hovet är kejsarens egen hejarklack och festkommitté. Alltid på tårna och redo att bekräfta varenda åsikt i ett samstämt eko med autotune.
Spelas av: Cecilia Lindqvist och Göran Dyrssen

 

 

""

Så står de plötsligt där, som de coola från årskursen över alla andra! Skräddarna som har förmågan att öppna dörren till en ännu coolare värld, en högre level och den nystartade hemliga modeklubben. Men hur är det med det där tyget de syr? Stämmer det att det bara är de som är smarta och har god smak som kan se det?
Spelas av: Magdi Saleh och Sandra Stojiljkovic

 

 

""

I Kejsarens värld följer den ena trenden på den andra i ett rasande tempo. Tur då att han har en Flexibilitetsminister som både kan få sparken och nya uppgifter hela tiden. På denna tjänst är det varierande arbetsuppgifter och många bollar i luften kan man säga. Prova att räkna hur många nya jobb hon får under föreställningen. Verkar det för jobbigt? Tillsätt en räkneminister!
Spelas av: Arina Katchinskaia
 

 

""

 Där är han ju i sina nya kläder - vår Kejsare! Visst är han stilig. Visst har han swag. Men... ser han inte lite bekymrad ut? Kläderna kanske sitter fel eller så börjar de redan kännas gamla? Kanske snart helt ute! Varje stolt modetriumf är alltid början på en ny yttre nationell kris i landet Apparans!

Spelas av: Erik Olsson
 

 

""

Så kom hon då till slut tillsammans med sin vältalande artikulationsminister - Kejsarinnan av landet Yttlii. Stolt och självsäker i sin nya klänning sydd av skräddarnas speciella tyg. Visst är det magiskt? För du kan väl se det?
Spelas av: Magdi Saleh och Sandra Stojiljkovic

 

 

""

Kostymdesign: Christian Albrechtsen

Foto: Emmalisa Pauly

 

Denna version av KEJSARENS NYA KLÄDER streamades på hemsidan under pandemin 2021. 

Läs mer