""

Anders Granström

Skådespelare

Om Anders

Anders Granström har varit professionellt verksam som skådespelare i trettio år. Han har lång erfarenhet av film, teater, TV-dramatik och reklam.

Anders var med och startade Musikteatergruppen Oktober, och 1976 spelade han titelrollen Sven Klang i filmen Sven Klangs kvintett i regi av Stellan Olsson. Han har också medverkat i filmer som Den enfaldige mördaren i regi av Hans Alfredson och Goda människor i regi av Stefan Jarl. På TV har han synts i produktioner som Studierektorns sista stridMacklean och Sjätte dagen.

Sedan början av 1980-talet arbetar Anders med ”ursprungsteater”, dvs som berättare. Han har berättat på tusentals ställen; på dagis, i skolor, på sjukhus, möhippor, 50-årskalas, personalfester, kulturnätter, bröllop och pensionärshem. Anders berättar historier om mylingar som grävts fram under korslagt stål, om heta kärleksnätter under Orientens solar och om dummerjönsar som vinner prinsessans hjärta. Tillsammans med musikern Rolf Sersam har han också arrangerat berättaraftnar med spökhistorier på Glimmingehus.

Anders medverkade senast på Malmö Dramatiska Teater i Lucas Svenssons Inget växer utom Stig (och Molly) på Intiman våren 2006. 

Medverkande som skådespelare