Benjamin Koppel

Musiker

Om Benjamin

Benjamin Koppels musikaliska bakgrund är djupt rotad familjen.Han är sonson till den berömda danska klassiska kompositören Herman D. Koppel och son till musikern och kompositören Anders Koppel, som hade en stor framgång världen över med bandet Savage Rose och är känd för att vara den största danska beatmusikern i sin generation. 

Benjamin Koppel bildade sitt första band när han var 15 år och har medverkat på mer än 50 inspelningar. Han är en internationellt eftertraktad musiker, och som solist och bandledare har han spelat med Phil Woods, Kenny Werner, Jim Hall, Joe Lovano, Scott Colley, Daniel Humair, Palle Danielsson, Alex Riel, Miroslav Vitous, Anders Koppel, Inger Dam Jensen, Michala Petri, Adam Nussbaum, Randy Brecker, Chano Dominguez, Charlie Mariano, Portinho, David Sanchez, Sheryl Crow och andra.

År 2000 bildade Benjamin Koppel sitt eget skivbolag, Cowbell Music, som ger ut högkvalitativ jazzmusik samt klassisk, crossover och popmusik. Idag har verksamheten utvecklats till ett musik- och evenemangsbyrå som producerar konserter och unika musikaliska evenemang i samarbete med olika danska och internationella företag och kulturinstitutioner.

Två gånger om året arrangerar Cowbell två oberoende jazzfestivaler, Summer Jazz and Winter Jazz. Syftet är att kommunicera jazz på ett modernt och förståeligt sätt, alltid med några av de mest kända jazzmusikerna i världen.