""

Erik Hjärpe

Om Erik

Erik Hjärpe är keyboardist i Damn! sen 90-talet och turnerar med Timbuktu sedan 12 år tillbaka. Med Damn! har han varit med och komponerat och producerat skivorna Youth Style och Let’s Zoom In. För Full Ära med Timbuktu fick vi en Grammis för bästa hiphop-album.

Han har skrivit mängder av musik till TV-serier. Senast till Bokstavslandet (CD:n sålde guldskiva), Mattelandet och Fosterland (Kristallenpris för bästa Fakta).  Erik har också skrivit musik till serierna Cleo, Vintergatan, och Starke Man. Tillsammans med kollegor från Damn! har han producerat musikvideos till humorserien Gabba Gabba.

Erik är körledare för Klubbkören i Malmö. En kör som har samarbetat med bl a Emil Jensen, Looptroop Rockers och Rikard ”Skizz” Bizzi.

Han tycker att dans är det bästa sättet att förklara musik. Med Timbuktu har Erik dansat för skolbarn i Svalbard, för pensionärer i Harlem, för bybor i Malawi och för stadsbor i Visby. Och dans förmedlar funk lika bra överallt.

Erik hoppar dessutom in som skådespelare emellanåt, bl a som kantorn i Halvvägs Till Himlen, jazzflöjtist i Starke Man, gympalärare i Mina Pinsamma Föräldrar och en massa karaktärer i Gabba Gabba.

Han har jobbat med att kompa improvisationsteater i många år på Månteatern i Lund.

Under namnet Voz Vibrante gör Erik beats och remixer.