Samuel ”LoopTok” Långbacka

Kompositör

Om Samuel

Samuel är kompositören och multiinstrumentalisten som blandar udda klanger från akustiska och elektroniska instrument med liveloopningar. Bland annat spelar han på den egenbyggda slagbodun samt använder sig av en massa udda stråkinstrument som han plockat upp runt om i världen. 

Den musikaliska utbildningen har bland annat skett vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Precis som instrument-listan är Samuels musikaliska cv lång, bland annat märks medverkan i band som Majlo, LoopTok, Hedningar, Punsch, Boot samt stråkarrangemang på Ulf Lundells skiva Omaha. 

Som musiker/kompositör har Samuel turnerat både i Sverige, Europa och USA såväl med sina band som med Cirkus Cirkörföreställningen Knitting Peace. Han har även uppträtt på Nobelfesten 2012 tillsammans med Cirkör och uppträtt som LoopTok såväl som Majlo under Polar Music Prize 2013.

Hur har arbetet med Borders förändrat din inställning till gränser?
- Jag har blivit mer insatt i situationen kring gränser, flyktingar och själva flykten i sig. Känner mig mer öppen i sinnet, öppen och välkomnande. Skit i gränser, det är en jord vi lever på!
Musikaliskt har jag tänkt extra på att sudda ut gränser mellan musiker och cirkusartister, att vara ännu mer öppen för nya idéer och tankar. Samtidigt inspireras av folkmusik från hela världen och hämningslöst blandat från allt.