""

Sissela Benn

Skådespelare

Om Sissela

Sissela Benn gick på Fridhems folkhögskolas teaterlinje 2000-2001 och Cirkusskolan Allan i Köpenhamn under 2001.

Hon blev Filippa Bark med svenska folket i SVT:s Robins. Efter det har man kunnat se Sissela Benn som den besserwissrande 14-åringen i Melodifestivalen, TV4:s Hjälp!, SVT:s Centralskolan samt i Riksteaterns Just another summer 2007, där Sissela turnerade tillsammans med Salem al Fakir, Moneybrother och Säkert. Sissela gjorde stor succé med Filippa Bark och döden på Uppsala stadsteater 2007 – en föreställning som även filmades och visades på SVT 2008.

Under 2008 medverkade hon även i Riksteaterns Jam All Stars, och syntes i nya humorprogram på TV, bl a Lilla Landet Lagom och Sverige pussas och kramas på Kanal 5.

På Malmö Stadsteater har Sissela tidigare spelat Marilyn Monroe i Ada Bergers pjäs Marilynpassionen (2009), våren 2014 medverkade hon i komedin SITCOM – en TV-fri kväll på Intiman och hösten 2014 medverkade hon i Unga Teaterns första uppsättning Lilla döden hälsar på.

På senare år har hon ofta synts i TV, bl a i SVTs dramakomedi I Anneli, som hon själv skrev manus till, i humorserien Kontoret på TV4, den svenska versionen av succén The Office, samt i julkalendern 2013 Barna Hedenhös uppfinner julen. Hon har gjort flera bejublade framträdanden som Filippa Bark, bl a i Melodifestivalen och på Guldbaggegalan.