""

En ny revy

Den här produktionen spelades på Hippodromen 19/12 2015 - fram till 1/1 2016
inför totalt
1670
åskådare Sammanlagt
13
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 20 minuter
Komedi

Allt kan hända!

I denna oklassiska revy tar vår ensemble temperaturen på samtiden. Vi får träffa två tibetanska munkar som hittat en bebis – den nya Dalai Lama! Vi möter också en ledsen direktör, och en kvarterspolis som är vuxen och kompis på samma gång, samt lär oss om farsteknik och tittar in hos Kommittén för ”Byt Skånes landskapsfisk från ål till gädda”. Vi får dessutom bekanta oss med arbetarna från 70-talets Kockums som drömmer om framtidens Kunskapssamhälle där de ska bli yogainstruktörer, starta upp en bloggportal och bära stadens längsta sjal, och många många fler i denna oförutsägbara och knasiga revy!

 Med en lätt slagsida åt det lite skeva, det nästan lyckade och det som av någon anledning hamnat i marginalen presenterar vi ett pärlband av sketcher, sång, dans, humor och satir.

Huvudförfattare till revyn är komikern Valle Westesson, som också fått hjälp av ensemblen och Hans Marklund, som är revyns regissör och koreograf. Hans Marklund har under decennier arbetat på Hamburger Börs med bl a komedisuccén R.E.A och krogshower med Lena Philipsson, Jill Johnson, Magnus Uggla och After Dark. Musiken är nykomponerad av Christopher Dominique, som är pianist i vår fyrmannaorkester.

Taket är högt och scenen är rund – välkommen in!

Hans Marklund

Hans Marklund är koreograf, regissör, textförfattare och tidigare dansare. Han står bakom en mängd krogshower åt After Dark och artister som Magnus Uggla, Lena Philipsson, Jerry Williams, Lill-Babs och Jill Johnson. Hans Marklund är även mannen bakom tretton säsonger av succéföreställningen R.E.A. (Roligt.Elakt.Aktuellt) på Hamburger Börs. Han har dessutom regisserat och koreograferat flera stora TV-evenemang som t ex Melodifestivalen och Allsång på Skansen. Han har också arbetat med den prisbelönade regissören Anna Pettersson, bl a i Misantropen på Malmö Stadsteater 2013. På Hipp kommer Hans Marklund, tillsammans med Malmö Stadsteaters ensemble, att skapa en revyliknande föreställning fylld av sketcher, sång och satir under Hipps oheliga cirkuskupol.

Valle Westesson

Malmöbon Valle Westesson arbetar som komiker och författare. Han har en bakgrund inom radio med P3-programmet Hej domstol! och från TV där han medverkat i och skrivit manus åt t ex Robins, Hej rymden! och Gabba Gabba. Han har också startat humorsajten Rikets sal som kom ut med en bok 2011. Valle Westesson har också publicerat böckerna 100 balla ställen i Skåne (2013-2015) samt 100 balla ställen i Stockholm (2014). Tillsammans med Linus Höök driver han också kulturbåten Blå Båten i Malmö som bjuder på musik, fest och spännande scenkonst. 2014 debuterade Valle Westesson, tillsammans med Kringlan Svensson, som dramatiker med pjäsen Sitcom – En TV-fri kväll på Intiman.

 

I rollerna

""
Skådespelare

Vladimir

""
Skådespelare
""
Teaterchef
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Musiker

Författare

Text

Författare

Text

Koreograf

Text, regi, scenografi och koreografi

Ljusdesigner

Ljus

Maskör

Mask

Pressklipp