""

Skånska Mord 1989-2015

Den här produktionen spelades på Intiman 10/2 2017 - fram till 22/3 2017
inför totalt
1639
åskådare Sammanlagt
13
föreställningar
Baserad på verkliga händelser
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 20 minuter
Drama
Nyskriven dramatik

Ett requiem, en dödsmässa, en fantasi – ett minnesfragment i sex delar.

Sex platser i Skåne. Sex olika mord. Sex offer. Oändligt många drabbade. Skånska mord 1989–2015 fantiserar fritt kring det som sker precis innan eller efter mordet. Det som sker bredvid mordet, i rummet intill. Vad händer i ett samhälle när katastrofen sker? Vad händer med de som var nära offret? De som var nära mördaren? Vad var det sista de sade till varandra? Vad var det sista du sade till den du älskade?

Pjäsen tar avstamp i sex skånska mord, men det är inte offer och förövare som står i centrum, utan det handlar om alla dem som lämnades kvar. De som lämnades kvar i chock. De som lämnades kvar att spekulera.

 

 

 

Kristian Hallberg

Kristian Hallberg är dramatiker och föddes 1982 i Malmö. Som nittonåring startade han den fria teatergruppen Teater Torstenson i hemstaden.  Han gick ut Dramatiska Institutet våren 2010 och är numera bosatt i Stockholm. Kristian har skrivit och fått uppfört cirka trettio pjäser på bl a Radioteatern, Folkteatern i Göteborg, Dramaten, Västerbottensteatern, Uppsala Stadsteater, Teatr Weimar och Teater Galeasen.

Hösten 2014 hade Malmö Stadsteater urpremiär på hans pjäs Vilja väl, och under våren 2016 spelades monologen Dig kan man göra vad man vill med både på Unga Teaterns Studion och ute i Malmös skolor. Kristian skrev och regisserade pjäsen tillsammans med skådespelaren André Nilsson, och är André Nilssons egen självupplevda historia.

Han har också skrivit barnboken Klass 1 Rönnen som gavs ut 2013. Kristian har tilldelats flera priser, 2014 Umeås novellpris, 2015 Nordiska Radioteaterpriset och 2016 tilldelades han scenkonstpriset Medea.

Kristian har också drivit det ideella projektet ”Ur svenska hjärtans djup”, ett försök att göra teatern mer tillgänglig, avståndet mellan publik och text kortare och att synliggöra det främmande och människans rädsla för det.

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Regi och scenografi

Kostymdesigner

Kostym

Maskör

Mask

Ljusdesigner

Ljus (Praktikant STDH)

""
Författare

Text

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av