""

De kommer att drunkna...

Den här produktionen spelades på Hippodromen 18/3 2021 - fram till 20/3 2021
Sammanlagt
2
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 40 minuter
Drama
Nyskriven dramatik

OBS! DETTA GÄSTSPEL KOMMER ATT ERBJUDS I STREAMAD VERSION SOM VISAS PÅ HEMSIDAN.

Ett digitalt gästspel från Unga Klara och Uppsala stadsteater.

Allt börjar med en terroristattack. Tre unga islamister bryter sig in i en serietidningsbutik. Beväpnade med bombvästar och k-pistar tänker de döda en tecknare som är känd för sina provocerande karikatyrer av profeten Muhammed. Attacken misslyckas och två av terroristerna dör. Den tredje överlever och placeras på en rättpsykiatrisk anstalt. Hon hävdar nämligen att hon kommer ifrån framtiden - en framtid där terrorattacken lyckades och ledde till ett fascistiskt Sverige. Två år efter attacken besöker en välkänd författare flickan på anstalten. Flickan ger författaren en bunt papper, där hon har skrivit ner en märklig berättelse.

Framtiden som den unga flickan på anstalten skildrar är en dystopi där den svenska överheten tvingar medborgarna att underteckna ett medborgarkontrakt som gör det olagligt att äta kosher eller halal och att äga vissa böcker. Bryter du kontraktet blir du sverigefiende och placeras i ett läger, för att assimileras. Den enda maten som serveras i lägret är fläsk. Om du försöker fly, dör du.

Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens mekanismer. Boken som kom ut 2017, blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, belönades med Augustpriset och har översatts till en rad olika språk.

Dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, som tidigare har dramatiserat berättelser ur ett historiskt perspektiv, förflyttar sig nu in i det framtidsteoretiska. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se bakåt och framåt i tiden? Är det möjligt att resa i tiden och därigenom hindra en katastrof? De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering. 

I rollerna

Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

""
Regissör

Dramatisering och regi

Scenografi

Kostymdesigner

Kostym

Ljusdesigner

Ljusdesign

Dramaturg

Dramaturg

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av