""

Adressat okänd

Den här produktionen spelades på Intiman 13/1 2023 - fram till 11/3 2023
inför totalt
1940
åskådare Sammanlagt
16
föreställningar
"SLUTA MEDAN DET FORTFARANDE FINNS HOPP. JAG BER TILL DIG FRÅN DJUPET AV ETT KÄRLEKSFULLT HJÄRTA."
Av
Kathrine Kressman Taylor
Ålder
Rekommenderas från 12 år
Längd
1 timme 10 minuter

Kostnad

250 - 420 kr

 

Förlag: I överenskommelse med The Taylor Wright Corporation

Drama

Vad kan hända med helt vanliga människor som lever i ett land med en förvrängd ideologi? Hur kan en djup vänskap förbytas i hat? 

De nära vännerna Martin och Max befinner sig på varsin kontinent och brevväxlar för att hålla kontakten. Men relationen blir alltmer komplicerad i takt med att Martins tillvaro och värderingar förändras. Adressat okänd är en dramatisering av en novell från 1938 skriven av den amerikanska författaren Kathrine Kressman Taylor.  

Konsthandlaren Max Eisenstein och konstnären Martin Schulse har arbetat tillsammans i USA under många år och blivit nära vänner. När Martin flyttar tillbaka till Tyskland börjar de brevväxla för att dela med sig av sina respektive liv med karriär, familj och vänner. I USA nås Max av rapporter om nazismens utbredning och han oroas över sin judiska syster som är kvar i Tyskland. Martin, å andra sidan, berättar om framsteg inom karriären, nya vänner och delar med sig av nya tankar och idéer. För varje brev växer oceanen mellan de två forna vännerna. 

Dramatiseringen av Adressat okänd skildrar två parallella röster i en turbulent tid. Pjäsen har en historisk kontext men försätts i en obestämd tid, som likaväl kan vara 1930-talet som idag.

En samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Malmö Stadsteater. 

I rollerna

""
Skådespelare

Martin

""
Skådespelare

Max

konstnärligt team

Översättare

Översättning

Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi & ljus

Kostymdesigner

Kostym

Kompositör

Komposition

Övriga medverkande

Mask

Dramaturgi

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av