""

Halva månen

Den här produktionen spelades på Intiman 26/8 2022 - fram till 17/9 2022
inför totalt
999
åskådare Sammanlagt
9
föreställningar
GULA TOMATER GÖR EN HELT TOKIG AV KÄRLEK. SÄGER DOM. SKA DU INTE TA EN?
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 50 minuter
Drama
Nyskriven dramatik

Tänk om vi kunde stanna tiden. Eller få tiden upplöst. När vi är kära och förälskade kan det kännas som att tiden just står stilla, det är bara nuet som betyder något.

En kärleksberättelse för vår tid där du får möta en brokig skara karaktärer i en sliten förort till en europeisk storstad. Här bor en man som säljer färska frukter och grönsaker. Han kallas Kinesen men är inte kines. Egentligen är han nog poet och varje frukt han säljer har en historia. Den unga kvinnan Olga börjar jobba i hans butik, och de blir kära. Det kommer aldrig hålla säger folk, de är för olika och han är på tok för gammal för henne. Olga möter också en yngre man, Libanesen som inte är libanes. Samtidigt kommer det en kringresande cirkus full av magi till förorten, och oerhörda saker inträffar. Men det finns ju alltid två sidor av samma historia, eller hur? Vad finns i fantasin, och vad finns i verkligheten?

Den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig har skrivit pjäsen Halva månen direkt till vår ensemble, och han står själv för regin! Han är en av vår tids mest viktiga samtidsdramatiker, och hans berättaruniversum består av stora samhälleliga frågor, humor och poetisk skönhet.

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Översättning

Regi

Scenografi

""
Scenograf

Kostym

Ljusdesigner

Ljusdesign

Mask

Dramaturgi

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av